Vidimo se na EP

Poraz od Srbije bi posebno bolio: Legenda otkrila šta Srbi nikad nisu imali kao Hrvati!

Autor Nebojša Šatara

"Igraćemo pred puno njihovih navijača na Evropskom prvenstvu, biće to jako teška utakmica", rekao je legendarni as o "Grupi smrti" Evropskog prvenstva, u kojoj je i srpska reprezentacija.

Izvor: MN PRESS

Na predstojećem Evropskom prvenstvu u rukometu (13-30. januara) u Mađarskoj i Slovačkoj, reprezentacija Srbije smještena je u pakleno tešku grupu, uz Hrvatsku, Francusku i Ukrajinu.

Izabranici Tonija Đerone, koji su pod njegovim vođstvom napravili spektakularne rezultate upravo pobjedom i remijem protiv "trikolora", izborili su plasman kao pobjednici grupe upravo ispred aktuelnih olimpijskih šampiona.

Jedan od lidera hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak (33) komentarisao je sastav grupe i posebno govorio o reprezentaciji Srbije i duelu koji će 15. januara biti odigran u Segedu.

"U prvoj grupi su nam, uz Francuze, protivnici Srbija i Ukrajina. Pa iako Srbi nisu na hrvatskom rukometnom nivou, okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu, a posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvijek bile na hrvatskoj strani", rekao je on za portal index.hr.

Duvnjak je nedavno potpisao ugovor s Kilom i nastupaće za njemačkog giganta do ljeta 2024, čime će obilježiti čitavu deceniju u istom dresu. O kvalitetu "orlova", on kaže...

"Oni su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo pobijedili Francusku kod kuće, nego i odigrali neriješeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvijek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica", rekao je Duvnjak..

Koliko će svi učesnici te "grupe smrti" imati težak zadatak govori i to da će u slkedeću fazu ići samo po dvoke reprezentacije.

Hrvatska "A" selekcija je navikla svoju naciju na uspkehe, ali ove godine je razočarala. Na Olimpijske igre u Tokiju nije uspkela da se kvalifikuje, pa su sada očekivanja navijača da na Evropskom prvenstvu opet zablista. Na prošlom, 2020, bila je vicešampion.

(MONDO)