Požuri

Novače, sve je manje mjesta - zakasnićeš! Direktor Australijan opena pritiska Đokovića, evo kad očekuje konačan odgovor

Autor Dragan Šutvić

"Sve je manje dana i slobodnih sjedišta u avionu", rekao je prvi čovjek turnira.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković preskočio je ATP kup, a još nije potvrđeno da li će igrati na Australijan openu, gdje je rekorder sa devet titula i aktuelni šampion. Turnir će početi 17. januara i sve je manje vremena da Nole otkloni dileme.

"Imamo još nekoliko čarter letova do kraja ove nedjelje i tada će svi igrači biti ovdje", rekao je izvršni direktor turnira Krejg Tili za "Najn netvork" u nedjelju.

Dok Đoković odbija da kaže da li je vakcinisan, bilo je nagađanja da će da se prijavi za medicinsko izuzeće, prema kojem bi i bez vakcinacije mogao da se prijavi i da osvoji 21. grend slem titulu u singlu.

"Što se Novakovog statusa tiče, mislim da ćemo imati mnogo jasniju sliku narednih dana. U suprotnom, biće prilično kasno da se pojavi i da igra na Australijan openu. Ima još dosta toga da se odigra i mislim da će se odigrati u narednim danima", dodao je Tili.

Ako ode u Melburn, Đoković će na terenu gdje je tradicionalno najuspešniji pokušati da se izdvoji na vrhu "Vječne liste" grend slem šampiona, na kojem je trenutno izjednačen u broju titula sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.