PREVARA

Otkrivena laž! Novak je trebalo da uđe u Australiju bez problema: Premijer promijenio priču - ovo je rekao dan ranije!

Autor Nebojša Šatara

Premijer Australije je najavio da će Đoković normalno ući u tu zemlju, da bi samo dan kasnije situacija bila sasvim drugačija.

Izvor: Profimedia

Vijesti iz Australije o situaciji Novaka Đokovića ne prestaju da stižu! Posljednje što znamo je da će Srbin ostati u toj zemlji do ponedjeljka, nakon što mu je bila ukinuta viza.

Đokoviću i dalje prijeti deportacija, a navodno i višegodišnja zabrana ulaska u Australiju! No, sada je otkrivena velika laž premijera Australije po pitanju najboljeg tenisera svijeta!

Nakon što je Đokoviću odbijen ulazak u zemlju, o tome su se oglašavali ministar zdravlja, kao i carinici, ali premijer Australije Skot Morison.

On je u srijedu uveče (četvrtak ujutro u Australiji) istakao da su pravila ista za sve, pričajući o rigoroznosti i bezbjednosti u zemlji. Ali samo dan ranije, Morison je u srijedu pričao drugu priču.

Po njoj, Đokoviću je najnormalnije trebalo da bude dozvoljen ulazak u Australiju, jasno pokazujući da se radi o političkoj igri.

Morison je u srijedu bio upitan kako je Đoković dobio medicinsko izuzeće.

"To je pitanje za vladu Viktorije. Oni su mu dali izuzeće da dođe u Australiju i stoga radimo u skladu sa tom odlukom."

Uslijedilo je pitanje da li on misli da je to ispravno.

"Pa, tako stvari funkcionišu. Države daju izuzeća za ljude da ulaze na tim osnovama i to se dešava već dvije godine. Dakle, nema promjene tog dogovora. Vlada Viktorije je donijela odluku po tom pitanju. I morao bih da se obratim njima da bih saznao njihove razloge za to", rekao je Morison samo dan prije nego što je učinjeno potpuno drugačije.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Odjednom je federalna granična policija odlučila drugačije, a Morison je sve iskoristio za skupljanje jeftinih političkih poena...

A evo i kako su srpski fanovi došli da podrže Novaka Đokovića ispred hotela "Park":

(MONDO)