• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok! Novak zbog deportacije gubi prvo mjesto? Ovo su sve opcije - Đoković će biti treći poslije Australijan opena?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ako mu ne dozvole ostanak u zemlji, lako bi mogao da ostane bez trona na ATP listi.

 Novak-Djokovic-gubi-prvo-mesto-ako-ga-deportuju. Izvor: Profimedia

Nastavlja se drama oko Novaka Đokovića i njegovog pitanja moguće deportacije iz Australije. Najboljem teniseru svijeta je bila ukinuta viza, zbog čega je riješio da se žali na sudu, a ni Rafa Nadal nije propustio priliku da prozove Srbina.

U međuvremenu je odlučeno da Đoković neće još biti deportovan, a ukoliko bude - lako bi mogao da ostane bez prvog mjesta na ATP listi!

Australijanci su saopštili zbog čega je Đokoviću bila ukinuta viza, a i premijer Australije se uključio u "političku igru" saopštivši da niko nije iznad pravila. Ipak, konačna odluka o Đokovićevoj mogućoj deportaciji će se čekati do ponedjeljka. Do tada, Novakovi navijači strijepe da bi ta odluka mogla da ga poslije dvije godine svrgne sa čela svjetskog tenisa!

Novak Đoković bi u dva scenarija mogao da ostane bez 1. mjesta na rang listi ukoliko ne bude nastupio na Australijan openu!

Đoković ove sedmice ima 11.540 bodova na ATP listi, tačno 2.900 bodova više od Danila Medvedeva i 3.700 bodova više od Aleksandera Zvereva. Ali sve to moglo bi da se istopi očas posla!

Novakovo nepojavljivanje na ATP kupu znači da će narednog ponedjeljka izgubiti 665 bodova, a ako mu se ne dozvoli nastup na Australijan openu, automatski će izgubiti još 2.000 poena po završetku prvog grend slema sezone.

U tom slučaju, Novak bi 31. januara na svom kontu imao samo 8.875 bodova, zbog čega bi i Medvedev i Zverev mogli da ga prestignu!

Anketa

Da li će Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da igra na Australijan openu?

  • Hoće, pustiće ga poslije žalbe!

    34.26% (37)

  • Neće, deportovaće ga nazad!

    65.74% (71)

Da li će Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da igra na Australijan openu?

Rezultati

Izvor: Printscreen/live-tennis.eu

Medvedev može da stigne do maksimalno 9.550 bodova, ukoliko odbrani sve poene na ATP kupu, a potom osvoji Australijan open, turnir gdje je prošle godine stigao do finala. Stoga, on u Melburnu brani 1.200 bodova, a titulom bi osvojio još 800.

Takođe, i Zverev ima svoju računicu. On bi mogao da stigne do čak 9.770 bodova ako osvoji Australijan open i osvoji maksimalan broj bodova na ATP kupu. Zato bi Nijemac mogao i u drugim scenarijima da prestigne Novaka - čak i finalom u Melburnu, ukoliko na ATP kupu osvoji maksimalan broj bodom. Ali u tom slučaju, Medvedev ne bi smio da bude taj koji bi osvojio Australijan open.

Štaviše, ako obojica osvoje maksimalan broj bodova na ATP kupu i obojica stignu do finala u Melburnu - Đoković će poslije tog turnira biti tek treći igrač svijeta!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC