• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramno! Đokoviću prijeti višegodišnja kazna? Šokantna najava - Novak dugo neće smjeti da kroči u Australiju!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Australijanci pišu da ni taj scenario nije isključen.

 Novaku-Djokovicu-Australija-zabranjuje-ulazak-na-3-godine Izvor: Profimedia

Nema kraja drami oko Novaka Đokovića! Najbolji teniser svijeta ostao je bez vize po slijetanju u Australiju, a poznati su i razlozi zbog čega, pošto australijski mediji pišu da je njegova nevakcinisanost glavni razlog.

U međuvremenu, pojavile su se i informacije da bi Australija mogla da zabrani Novaku Đokoviću ulaz u tu državu na tri godine!

Nevjerovatne vijesti konstanto stižu sa najmanjeg kontinenta. Đoković je riješio da se žali sudu protiv deportacije, a za sada je donijeta odluka da će Novak ostati u toj zemlji najvjerovatnije bar do ponedjeljka.

Rafa Nadal je poručio Đokoviću da je mogao da igra u Australiji bez problema da je to htio, dok Srbin svoje vrijeme provodi u hotelu u kojem su smješteni i brojni azilanti.

No, australijski "The Age", koji sve vrijeme detaljno prati dešavanja u Melburnu, sada donosi nevjerovatne informacije o mogućoj kazni za najboljeg tenisera svijeta, ali navode i da granična policija te zemlje sada istražuje i druge tenisere.

"Australijska granična policija istražuje najmanje jednog nevakcinisanog tenisera i jednog zvaničnika koji su već bili pušteni u državu, nakon što je svjetski broj jedan Novak Đoković bio poslat u imigracioni pritvor", počinje se i potom navodi dalje:

"Federalne vlasti takođe nisu isključile mogućnost zabrane Đokoviću da uđe u zemlju na tri godine, pošto je otac Srbina izjavio da je njegov sin u "australijskom zarobljeništvu" i da je postao "simbol i vođa slobodnog svijeta"", piše "The Age".

Anketa

Da li će Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da igra na Australijan openu?

  • Hoće, pustiće ga poslije žalbe!

    34.26% (37)

  • Neće, deportovaće ga nazad!

    65.74% (71)

Da li će Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da igra na Australijan openu?

Rezultati

Takođe, oglasila se i Mari Kruk, profesorka Univerziteta u Sidneju. Ona je specijalizovana za javno pravo i njena izjava za "NCA Newswire" glasi da je Đokovićev slučaj "prevara sa opasnošću" i da će teško uspjeti da pobijedi na sudu.

"Zakon je u velikoj mjeri na strani vlasti u Australiji. Ako se prijavite za pogrešnu vizu, mala je vjerovatnoća da će vam dopustiti novu. A ako je ona odbijena, posljedice su velike ne samo za Australiju nego i za bilo koju zemlju u koju bude ušao, jer će ga svuda pitati da li je bio deportovan. Postoji mogućnost da mu bude uvedena zabrana na tri godine", rekla je ona.

Sada se čeka odluka suda o njegovoj mogućoj deportaciji, koja je zakazana za ponedjeljak u 10 ujutro, odnosno ponoć između nedjelje i ponedjeljka po srednjeevropskom vremenu.

Australijan open počinje 17. januara, a Novak Đoković je trostruki uzastopni branilac trofeja. Ukoliko bude deportovan, Đoković bi lako mogao da izgubi prvo mjesto na ATP listi.

Ovo je hotel u kojem se nalazi Đoković:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC