• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ne odustaje! Žalio se sudu, poznato kad je saslušanje: Oglasio se sudija - Spreman sam da sedim cijelu noć!

Najbolji teniser svijeta pokušava da promijeni odluku granične policije o najavljenoj deportaciji.

 Novak-Djokovic-se-zalio-sudu-u-Australiji Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Iz Australije iznova stižu vijesti o Novaku Đokoviću! Najboljem teniseru svijeta nije dozvoljen ulazak u tu zemlju, nakon što mu je federalna granična policija odbila vizu i obrazloženje za medicinsko izuzeće koje je prethodno dobio.

Sada iz Melburna stiže potvrda - Đoković je uložio žalbu federalnom sudu da bi spriječio da ga tamošnje vlasti deportuju iz Australije i saslušanje je zakazano za 08.00 po srednjeevropskom vremenu!

Novak Đoković očigledno ne odustaje od nastupa na Australijan openu, ali ne želi ni da prihvati poniženje koje su mu spremili australijski političari. Otkriveni su razlozi zašto mu je odbijena viza, a navodi se i da su trojica tenisera ušla u zemlju sa istom vizom kao i on, a koji su dobili medicinsko izuzeće.

Kako u četvrtak ujutro javlja australijski "The Age", advokati srpskog tenisera pojavili su se u sudu u Melburnu tokom popodneva po lokalnom vremenu, nakon što je njegova viza bila poništena po sletanju u Australiju.

Đoković je zadržan u "Park Hotelu" u Karltonu, njegov pravni prigovor stigao je Federalnom okružnom sudu u četvrtak popodne, a iz suda navode da njegovi advokati tek treba da podnesu dokumente koji podržavaju njegov slučaj.

Sudija Entoni Keli odložio je ročište za 18.00 po lokalnom, odnosno 08.00 po srednjeevropskom vremenu i rekao da je spreman da sjedi do kasno u noć kako bi saslušao cijeli slučaj.

Sudija je rekao da je "snažno naklonjen" tome da brzo riješi ovaj spor, oko toga da li će Đoković biti deportovan u četvrtak uveče ili može da ostane do sljedećeg ročišta u ponedjeljak. Navodi se i da je spreman da sasluša Đokovića da svjedoči, ako je potrebno, putem onlajn saslušanja.

Ovo bi trebalo da ukazuje na to da će Đoković provesti u Melburnu najmanje i četvrtak veče, osim ako federalna vlada ne bude tražila da bude deportovan.

Sud je rekao i da neće žuriti da donesu odluku prije utorka, kao što to želi Tenis Australija, zbog njihovog organizovanja žrijeba za Australijan open.

"Ako mogu tako da kažem sa poštovanjem, rep ovdje neće mahati psom", naveo je sudija Keli.

On je pitao i da li je Đokoviću omogućen pristup teniskom terenu za vježbanje, nakon što mu je advokat savezne vlade potvrdio da je Đoković sada u hotelu u Melburnu, nakon što je neko vrijeme bio u imigracionom pritvoru.

Navodi se i da je Nik Vud, koji predstavlja Đokovića, istakao da je rješavanje problema sa vizom ključ svega, jer u suprotnom, Novak neće moći da se takmiči u Australiji.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC