• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Novaku Đokoviću odbijena viza? Australijanci otkrili samo jedan razlog za deportaciju Srbina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta, kako stvari trenutno stoje, neće moći da brani titulu na Australijan openu.

 Zasto-je-Novaku-Djokovicu-odbijena-viza Izvor: Profimedia

Nevjerovatna drama odvijala se u srijedu po pitanju Novaka Đokovića i njegovog dolaska u Australiju. Najbolji teniser svijeta bio je zadržan na aerodromu tokom čitave noći, da bi mu potom granična policija odbila ulazak u zemlju zbog neispravne vize, najavljujući deportaciju.

Ali zbog čega je Novaku Đokoviću ta viza uopšte odbijena?

Australijski mediji pokušavaju da "otpetljaju" šta se zapravo dešavalo po Đokovićevom sletanju u Melburn, gdje mu nije bio dozvoljen ulazak u zemlju. On više nije na aerodromu, o njegovom slučaju je govorio i premijer Australije, a o čitavom procesu se oglasili i ljudi koji su mu ukinuli vizu.

Prvo se navodilo da je načinjena greška po kojoj je Đoković imao vizu koja ne dozvoljava mogućnost ulaska u zemlju putem medicinskog izuzeća, ali australijski "The Age" navodi da viza nikada nije problem.

Ističe se da se sve svodi na jednu stvar - trenutna pravila za strance koji ulaze u Australiju kažu da oni moraju da budu vakcinisani protiv korona virusa ili da imaju validno medicinsko izuzeće.

Problem u čitavoj priči je što federalna granična policija ne mora da ima isti stav kao što su imala dva nezavisna medicinska panela koja su prethodno dozvolila Đokoviću dobijanje izuzeća.

Isti medij navodi da granična policija ne mora nužno da prihvati da je preležanost korona virusa u prethodnih šest mjeseci - ukoliko je to bio razlog Đokovićevog dobijanja dozvole - dovoljan razlog za medicinsko izuzeće.

Federalne vlasti nisu došle do čvrstog zaključka po tom pitanju i navodi se da je moguće da je tu došlo do problema.

"Uprkos navodima, ovo odbijanje nema ništa sa Đokovićevom vizom. Teniska zvijezda je dobila vizu u novembru, koja je bila za sportiste i koja je ista viza koju su drugi učesnici Australijan opena imali pri ulasku u Australiju. Odluka je donijeta isključivo zbog toga što nije vakcinisan", navodi "The Age".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC