Opomena iz Amerike

Novače, gdje ćeš da igraš? Nećeš postaviti rekord! Teniska legenda opominje Đokovića - ili vakcina ili veliki problemi!

Autor Haris Krhalić

I legendarni teniski trener govorio je o veoma komplikovanom trenutku karijere i života Novaka Đokovića.

Izvor: YouTube/Talks at Google/MN Press

Bivši američki teniser Bred Gilbert oglasio se povodom komplikovane situacije Novaka Đokovića u Australiji, gde i dalje čeka odluku vlasti o mogućoj deportaciji.

Dok se iščekuje epilog i dok se ni u satima pred žrijeb za Australijan open ne zna da li će Novak biti na turniru, Gilbert je rekao da bi to što Đoković neće vakcinu moglo da ugrozi i nastavak njegove karijere.

Konkretno, bivši trener niza asova (Andrea Agasija, Endija Marija, Endija Rodika, Keija Nišikorija...) smatra da bi Novakov stav o vakcinaciji mogao da spreči njegovo učešće na nizu velikih turnira.

"Da ste me pisali prije šest ili devet mjeseci, čak i na US Openu, rekao bih da će Novak da razbije rekord u broju osvojenih grend slemova. Zapravo, mislio sam da će na kraju prestići Margaret Kort (teniserka sa 24 grend slem titule). Pomišljao sam da bi mogao da osvoji 25 ili 27 titula", rekao je Gilbert, koji je i teniski analitičar TV mreže "ESPN".

Međutim, Amerikanac sada tu prognozu dovodi u pitanje. "Mislim da će biti brojni turniri na kojima neće moći da učestvuje ako odluči da ostane nevakcinisan", rekao je on.

Na primjer, Novak bi morao da se pomuči da bi ušao u SAD na martovske turnire, Indijan Vels i Majami. Takođe, mogao bi da ima problem i da uđe i u Kanadu.

"Nisam siguran da svaka zemlja ima medicinsko izuzeće zbog kovida. Možda ima odstupanja, ali biće veoma teško da bude ravnopravan igrač kao i ostali, a da ostane nevakcinisan", dodao je Gilbert.

Dok traje haos oko Novaka u Australiji, Đoković je dobio zvaničnu potvrdu Francuske da će mu biti omogućeno da se takmiči na sljedećem grend slemu, Rolan Garosu.