PORAZ

Damir Džumhur nije uspio: BiH neće imati predstavnika na Australijan openu

Autor Bojan Jakovljević

Najboji bh. teniser nije uspio da porazi 198. tenisera svijeta u odlučujućem meču kvalifikacija za prvi grend slem sezone.

Izvor: RHONA WISE/EPA

Dok svijet bruji o ukidanju vize Novaku Đokoviću, u Australiji su u toku kvalifikacije za prvi grend slem sezone.

Bh. predstavnik Damir Džumhur nije uspio da se plasira u glavni žrijeb, s obzirom da je poražen u odlučujućem meču kvalifikacija. Bolji od Džumhura bio je Argentinac Marko Trungeliti, 198. teniser svijeta, koji je u duelu sa Sarajlijom slavio 6:2, 2:6, 7:5.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u prvom setu. Iako je Džumhur u prvom gemu imao čak pet brejk lopti, Argentinac je poveo 1:0, do kraja seta tri puta oduzeo servis protivniku, za 6:2 nakon 45 minuta igre.

istom mjerom uzvratio je Džumhur. Sličan drugi gem ovaj put otišao je na stranu bh. tenisera (6:2), uz takođe tri brejka Džumhura i jedan Trungelitija.

Prava drama viđena je u odlučujem, trećem setu. Poslije velike borbe koja je trajala skoro sat vremena južnoamerički teniser slavio je 7:5. Imao je Damir sve u svojim rukama. Već u prvom gemu napravio je brejk, zatim vodio 3:1, 4:2 i 5:3, nakon čega je Argentinac vezao tri gema i stigao do trijumfa vrijednog plasmana u glavni žrijeb turnira u Melburnu.