• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka protjerujemo zbog vas! Oglasio se premijer Australije: Skandalozno saopštenje - Đoković prijetnja cijeloj zemlji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Premijer Australije Skot Morison prokomentarisao je ukidanje vize Novaku Đokoviću.

 skot morison oglasio se o ukidanju vize novaku đokoviću Izvor: yOUTUBE/PRINTSCREEN/7NEWS Australia/Profimedia

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću poništena je viza za Australiju na osnovu odluke ministra za imigracije Aleksa Houka, ali malo toga smo čuli od ovog vajnog gospodina porijeklom sa Balkana.

U šturom saopštenju objasnio je da je Đokoviću viza otkazana zbog "javnog interesa i zdravstvene situacije" u Australiji, dok se potom oglasio i njegov nadređeni - premijer Skot Morison. Čovjek koga kolege političari optužuju da sve radi isključivo iz političkih interesa konačno je progovorio o srpskom asu poslije nekoliko dana.

Možda će vas zanimati

"Obaviješten sam da je nakon pažljivog razmatranja odlučeno da se gospodinu Đokoviću poništi viza zbog medicinskih i drugih osnova, odnosno zbog javnog interesa. Ova pandemija je bila veoma teška za svakog građanina Australije, ali smo držeči se zajedno uspjeli da spasimo živote. Zajedno smo uspjeli da dođemo do toga da imamo jaku ekonomiju, visok broj vakcinisanih i mali broj preminulih od korona virusa", napisao je Morison u saopštenju.

Praktično, premijer Australije je poručio da narod štiti od Đokovića.

"Australijanci su napravili mnogo žrtvi zbog pandemije i imaju pravo da očekuju da se to štiti. Zato je i ministar i otkazao vizu Đokoviću. Naša politika o ulasku u zemlju nas je sačuvala tokom pandemije", dodao je Morison.

Premijer Australije je takođe poručio da se više neće oglašavati na ovu temu pošto je sudski postupak u toku, što bi trebalo da znači da je Novak Đoković sa timom advokata već uložio žalbu. Već se zna da imaju četiri opcije i da je njihov plan da sve bude gotovo do nedjelje.

Podsjetimo, Australijan open počinje 17. januara.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC