Neko ne govori istinu?

Nikola Prce demantovao selektora BiH Ivicu Obrvana: Nije u pitanju koljeno, već njegova odluka!

Autor Nebojša Šatara

Najiskusniji rukometaš Bosne i Hercegovine Nikola Prce demantovao je selektora "zmajeva" Ivicu Obrvana.

epa09683832 Senjamin Buric of Bosnia Herzegovina (R, up) in action against Max Darj of Sweden (R, down) during the Men's European Handball Championship preliminary round match between Sweden and Bosnia and Herzegovina in Bratislava, Slovakia, 13 January 2022. EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

"Zmajevi" su izgubili sve šanse da prođu u narednu fazu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj nakon poraza od selekcije Češke (27:19).

Selektor BiH Ivica Obrvan je komentarišući neuspjeh objasnio i razloge zbog kojih nije ubacio u igru Nikolu Prcea, rekavši da je iskusni bek "imao poteškoće sa koljenom i da je zato iz preventivnih razloga odlučio da koristi druge igrače".

"Nikola ima malo poteškoća s koljenom, a na toj poziciji smo imali četiri igrača pa smo se odlučili za malo drugačiju postavu. Smatram da smo bili dovoljno pokriveni na toj poziciji, međutim imali smo probleme na drugoj strani i ovo je odluka iz preventivnih razloga, a i Nikola polako završava karijeru u reprezentaciji i sve ono što je dao teško može da se nadmaši. Danas nije bio u sastavu jer ima problema s koljenom, procijenio sam da će meč bizi brz, htjeli smo više tempa nego protiv Švedske, tako da smo se zbog toga odlučili na takav potez", rekao je Obrvan.

Međutim, s tom konstatacijom se nije složio rukometaš Bese Famgas iz Peći, koji je demantovao selektora BiH.

"Moje koljeno nije došlo u pitanje nijednog trenutka posljednjih mjesec dana. Odradio sam svaki trening i svaku utakmicu. Bilo nas je 17 na sastanku oko dva sata prije utakmice sa Češkom i ja sam bio sedamnaesti, odnosno igrač viška. To je isključivo odluka trenera",rekao je Prce za "Dnevni avaz", ali nije htio više komentarisati odluku selektora BiH s obzirom da je pred "zmajevima" još jedna utakmica na šampionatu Evrope.

BiH će se u posljednjem kolu grupne faze sastati sa Španijom, a taj meč igra se u ponedjeljak u 18.00. Direktan prenos je na televiziji "Arena sport".

(mondo.ba)