• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je bila nemoguća misija!" Obrvan nakon novog debakla BiH: Nemamo mogućnost da posegnemo u "bazen" kao drugi!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija BiH poražena je i u drugoj utakmici na kontinentalnom prvenstvu, a selektor Ivica Obrvan bio je opširan na konferenciji za novinare.

 rukomet euro 2022 bih češka ivica obrvan  Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Rukometna reprezentacija BiH upisala je i drugi poraz na prvenstvu Evrope, koje se održava u Slovačkoj i Mađarskoj.

Poslije debakla u duelu sa Švedskom (30:18), "zmajevi" su večeras poraženi i od Češke (27:19), a tokom cijelog meča su jurili prednost rivala, koji je već poslije deset minuta imao plus pet (6:1).

Možda će vas zanimati

"Čestitao bih selekciji Češke na zasluženoj pobjedi. Mi smo pred ovaj meč bili suočeni sa velikim problemima, ostali smo bez kompletne desne strane. Momci su se, međutim, dobro borili i na tome čestitam. Uprkos zasluženoj pobjedi Češke, mislim da je rezultat previsok jer je desetak minuta prije kraja bilo plus dva za njih. Nedostajalo je, međutin, snage i iskustva i mislim da smo zasluženo izgubili utakmicu, ali sve u svemu pohvalio bih pristup, htijenje i želju na ovoj utakmici uprkos ogromnim problemima koje imamo", istakao je selektor Obrvan na konferenciji za novinare.

U današnjoj utakmici, osim Luke Perića, Ibrahima Haseljića i Dejana Malinovića, nije nastupio ni veteran Nikola Prce.

"Nikola ima malo poteškoća s koljenom, a na toj poziciji smo imali četiri igrača pa smo se odlučili za malo drugačiju postavu. Smatram da smo bili dovoljno pokriveni na toj poziciji, međutim imali smo probleme na drugoj strani i ovo je odluka iz preventivnih razloga, a i Nikola polako završava karijeru u reprezentaciji i sve ono što je dao teško može da se nadmaši. Danas nije bio u sastavu jer ima problema s koljenom, procijenio sam da će meč bizi brz, htjeli smo više tempa nego protiv Švedske, tako da smo se zbog toga odlučili na takav potez."

Iako je dobio negativan test na koronu, pomenuti Malinović nije bio u sastavu.

"Dejan je dobio negativan test danas kasno prije utakmice, ali bio je nekoliko dana u izolaciji, odvojen od ekipe dvadesetak kilometara. Kada je došao, nije se osjećao najbolje i nismo htjeli da rizikujemo. Sutra ujutro imamo testiranje, a njegovo stanje u ovom trenutnu nije bilo adekvatno da igra večerašnju utakmicu."

U nekoliko navrata, bh. tim je bio u prilici da dođe do minus jedan, ali je na kraju uknjižio ubjedljiv poraz.

"Ko prati treninge i poznaje problematiku rukometa, zna da je ovo bila nemoguća misija. Usudio bih se da kažem, bez traženja alibija, mislim da se nije nikad dogodilo na Evropskom prvenstvu da u noći pred utakmicu dobijete informaciju da ste ostali bez kompletne desne strane, bez dva desna krila, tako da je bilo praktično nemoguće bilo šta organizovati. Bilo je pitanje jedne ili dvije greške da se utakmica otvori i žao mi je što je na kraju bilo čak osam razlike, ali tako je to u rukometu. Česi su nošeni podrškom velikog broja navijača sjajno finiširali i napravili najveću moguću razliku. To je ispalo ne ružno, nego preveliko", istakao je Obrvan, zaključivši:

"Za BiH je ogroman uspjeh sam plasman jedno ovako takmičenje, a probleme koje smo zatekli od odlaska iz BiH nisu bili normalni. Neko će reći da je tako svima, ali nije, neki imaju mnogo veće rostere, pa posegnu u 'bazen' i nađu rješenje. Mi to ne možemo. Bilo bi veliko čudo da smo sa ovim rosterom prošli dalje, a malo manje čudo da smo uspjeli da trijumfujemo večeras."

Treću utakmicu na prvenstvu Evrope BiH igra u ponedjeljak od 18.00 časova protiv Španije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC