• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pobijedio u drami! Crno-bijeli se izvukli u Crnoj Gori - presudio igrač na kog je Obradović bio ljut!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U regionalnom takmičenju u 16. kolu ovog vikenda odigran je samo jedan meč, Partizan je slavio.

 partizan u gostima pobijedio derbi 93:83 u aba ligi Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Drama je pripala Partizanu! U neizvjesnoj završnici je srpski tim uspio da dođe do trijumfa protiv Derbija - 83:93 (24:22, 19:19, 24:20, 16:32)!

Meč je riješen u posljednjem minutu, Zek Ledej je pogodio ključnu trojku za nedostižnu prednost. Presudio je igrač na kog je Željko Obradović bio vidno ljut tokom meča, žestoko ga je kritikovao u jednom momentu.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

Ujedno je ovo bila i jedina utakmica koja je odigrana u 16. kolu ABA lige, pošto su svi ostali dueli odgođeni zbog problema sa koronom. Mogli su crno-bijeli vjerovatno ranije da riješe pitanje pobjednika, ali nisu uspijevali da pronađu rješenje za skok, pošto su rivalu dozvolili čak 15 uhvaćenih lopti u napadu.

Partizan je na startu meča igrao po notama Matijasa Lesora, francuski centar je dao osam od 13 poena svog tima, ali domaćin nije dozvolio rivalu da se odlijepi i stekne prednost. Naprotiv, surovo su kažnjavali svaku grešku srpskog tima (24:22).

Dobrim šutom za tri poena i ofanzivnim skokovima je crnogorska ekipa mučila crno-bijele, a Željkov tim za to nije imao odgovor. Pokušavao je Obradović promjenama petorke, tražio je rješenje, a na pauzu je Derbi otišao sa vođstvom (43:41).

Muke su se nastavile i u drugom poluvremenu, imao je Derbi napad za dvocifrenu prednost (52:44), a Obradović je bio bijesan na Zeka Ledeja. Napravio je treću ličnu, u tom momentu je dao ukupno tri poena, pa ga je izvadio iz igre. Tada je na scenu stupio Dalas Mur, dao je pet poena u nizu, pogodio je zatim Aleksa Avramović (54:54).

Panter je napravio nesportsku ličnu i to je bila inicijalna kapisla domaćina da vrati prednost na ulasku u posljednji kvartal (67:61).

Četvrta dionica krenula je u znaku Pantera. Domaćin je napravio dva faula u napadu, a Kevin je dao četiri poena u nizu, prije toga je Avramović pogodio trojku, sve to za prvo vođstvo poslije dužeg vremena (67:68). Bila je to najava drame.

Ekipe su se konstantno smjenjivale u vođstvu, ali je na kraju pobjedu odnio Partizan. Presudna je bila trojka Ledeja na ulasku u posljednji minut (82:86).

DERBI: Megi 10, Pavlićević 10 (8as, 5sk), Ivanović 2, Slavković 13, Hadžibegović 2, Straovlah 2, Vujisić, Baćović 4, Edvards 18 (5sk), Ilić 2, Kamenjaš 20 (12sk), Bujukčangaz

PARTIZAN: Panter 17 (4as), Ledej 12 (5sk), Avramović 14 (3/3 za dva, 2/2 za tri, 2/2 penali), Koprivica 2, Smailagić 4 (6sk), Mur 15, Glas 9, Lesor 12, Trifunović 3, Madar 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC