• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perić i Haseljić pred duel sa Česima: Zaboraviti Šveđane, ovo je utakmica koja nam život znači

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pred početak Evropskog prvenstva meč protiv Češke apostrofiran je kao ključni za bh. tim u pohodu ka drugoj fazi takmičenja.

 ibrahim haseljić i josip perić o mečeviam sa švedskom i češkom Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Reprezentacija BiH očekivano je poražena od Švedske (18:30) na startu Evropskog prvenstva, koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj.

Bh. tim samo na momente djelovao je da može parirati mnogo kvalitetnijoj selekciji sa sjevera Evrope, ali su Skandinavci na kraju "dodali gas", te zabilježili ubjedljiv trijumf.

Ibrahim Haseljić i Josip Perić svjesni su kvaliteta jučerašnjeg rivala, te smatraju da su Šveđani sasvim zusluženo trijumfovali.

Možda će vas zanimati

"Ostaje žal za sinoćnom utakmicom jer nismo planirali da će se ovako završiti. Obećavali smo borbu tokom cijele utakmice, u jednom trenutku smo smanjili rezultat i sve je super izgledalo, ali nažalost posljednjih 15 minuta smo pali što je napravilo veliku razliku", rekao je Haseljić.

Slično razmišlja i Perić.

"Švedska je, kako smo i najavljivali, jedan od favorita za medalju na ovom EP, što su sinoć i pokazali - bolja rotacija, šira klupa i jako kvalitetni igrači. Mislim da smo u ovom trenutku dali svoj maksimum. Fali nam mnogo važnih igrača što je vidljivo na terenu. Dobar dio utakmice bili smo na pristojnoj razlici, ali na kraju se sve promijenilo. Zaslužena pobjeda Švedske", poručio je Perić.

Slijedi duel sa Češkom. Upravo je ovaj meč u grupi E apostrofiran kao ključni u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja.

"Treba što prije da zaboravimo utakmicu protiv Švedske i da se koncentrišemo na ekipu Češke, koja nas čeka već sutra. Nemamo puno vremena, ali nadam se da ćemo se dobro pripremiti da pobijedimo Češku, koja je odigrala super utakmicu protiv Španije i skoro došla do iznenađenja", istakao je Haseljić.

Česi su odigrali odličan meč protiv Španije, ali su na kraju ipak tijesno poraženi (26:28).

"Iznenađeni smo kako je dobar utisak ostavila Češka protiv Španije. Držali su se cijelu utakmicu, bili na jedan-dva gola zaostatka i sigurno da i oni imaju puno kvaltietnih igrača i odličnu ekipu. Ali, to je utakmica zbog koje smo došli, koja nam život znači i daćemo sve od sebe da još bolje odigramo i ostvarimo trijumf", zaključio je Perić.

Duel BiH i Češke na programu je u subotu od 18 časova u "Ondrej Nepela Areni" u Bratislavi.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC