• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 271486671_2687426141562337_2042815346582806860_n.jpg
 271486671_2687426141562337_2042815346582806860_n.jpg

Ubjedljiv poraz desetkovanih "zmajeva": Švedska je ipak rukometna supersila, ali BiH je dobila "borčevca" za budućnost!

Rukometaši Bosne i Hercegovine ubjedljivo su poraženi u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

 271486671_2687426141562337_2042815346582806860_n.jpg Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Želja i volja su postojali kod desetkovanih "zmajeva" na startu šampionata Evrope u Bratislavi, ali selekcija Švedske je ipak u ovom trenutku previše moćna i za kompletan tim Ivice Obrvana, a kamoli što u četvrtak uveče nije bilo praktično pola ekipe.

ŠVEDSKA  - BiH 30:18 (17:11)

I da je u dvorani "Ondrej Nepela Areni", bilo četvorice igrača (Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina), koji nisu doputovali na turnir zbog pozitivnih testova na korona virus, odnosno Dejan Malinović i Vladimir Vranješ, koji su "otpali" pred početak meča, teško bi "zmajevi" izvukli pozitivan rezultat.

Šveđani, koji su vicešampioni svijeta, su jednostavno previše moćni i nisu bez razloga kandidati za zlatnu medalju.

Od samog starta su preuzeli konce igre i lagano sticali prednost da bi već nakon 15-ak minuta razlika iznosila "plus šest golova" - 10:6, koju su bez većih problema zadržali do odlaska na odmor - 17:11.

U nastavku su "zmajevi" zaigrali nešto čvršću odbranu i do sredine drugog poluvremena igrali "egal" sa Šveđanima, koji su potom ubacili u višu brzinu, odlijepili se na dvocifrenu razliku i na kraju ubjedljivo slavili sa +12 pogodaka.

Ako je nešto bilo jako dobro za "zmajeve" u ovoj utakmici to je podatak da je debitant iz banjalučkog Borca m:tel Marko Lukić iskoristio svoju minutažu i sa tri gola bio drugi najefikasniji akter bh. selekcije iza Senjamina Burića, koji je postigao pogodak više.

Po dva gola su zabilježili Ivan Karačić, Edin Klis i Nikola Prce, a u strijelce su se još upisali i Adin Faljić, Enes Keškić, Josip Perić, Luka Perić i Milan Vukšić.

Kod švedskog tima, prva imena bili su Hampus Vane sa šest i Feliks Klar sa pogotkom manje. 

Ipak za najboljeg pojedinca utakmice izabran je sjajni golman Šveđana Peter Johanson, koji je fantastično branio gotovo sve udarce "zmajeva".

Najbolju akciju na meču izveli su "zmajevi", a pogotkom je krunisao iskusni Prce nakon "cepelina". 

Naredni meč reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u subotu protiv Češke s početkom u 18 časova. 

GRUPA E

Španija - Češka 28:26
Bosna i Hercegovina - Švedska 30:18

Standings provided by SofaScore LiveScore

NAJAVA

U dvorani u Bratislavi "Ondrej Nepela Areni", gdje će zbog korona mjera biti popunjeno samo 25 % kapaciteta, izabranici Ivice Obrvana se sastaju sa selekcijom Švedske, koja je jedan od favorita za zlatnu medalju.

Ipak, iako su nesporno autsajderi u ovom duelu, "zmajevi" su najavili da se neće predati bez borbe i da će svima probati da pomrse konce na turniru, za koji je zbog velikog broja zaraženih rukometaša, selektor BiH i prije početka rekao da je "neregularan".

BiH će biti oslabljena neigranjem Elmira Građana, Admira Ahmetaševića, Dine Hamidovića i Alene Ovčine zbog pozitivnog PCR testa na korona virus, ali na sreću svi ostali su na jučerašnjem testiranju bili negativni na kovid-19, pa se činilo da će Obrvan imati na raspolaganju sve igrače koje je poveo na EURO 2022. 

Međutim, danas su iz Bratislave stigle nove loše vijesti jer je na posljednjem testiranju bilo pozitivnih.

Šef delegacije BiH Srđan Jović i jedini desni bek u ekipi Dejan Malinović su dobili pozitivan nalaz na kovid - 19, sinoć je nezgodnu povredu zaradio i golman Benjamin Burić, koji će ipak stisnuti zube protiv Šveđana, a saopšteno je i da drugi Banjalučanin Vladimir Vranješ neće nastupiti jer se još nije oporavio od povrede. Kao ni Marko Herceg, koji je negativan, ali ima temperaturu.

Iako imaju mnogo kadrovskih problema, svi u taboru BiH su svjesni da je "recept" za pružanje otpora favorizovanim Šveđanima zaustavljanje njihovog najboljeg igrača Džima Gotfridsona, udarne igle njemačkog Flensburga za koji nastupa i golman "zmajeva" Benjamin Burić.

"Njihov najbolji igrač je Gotfridson i on je pokretač svega. Šveđani puno trče i najveći problem će nam biti da zaustavimo njihovu polukontru i kontru te moramo da se dobro pripremimo za to", rekao je Burić.

Obrvan je nesumnjivo dobar i iskusan trener, dva puta je vodio Sjevernu Makedoniju na šampionatima Evrope i jasno je da će čvrsto postaviti odbranu.

"Švedska je jedan od favorita cijelog Evropskog prvenstva, ne samo ovog, već godinama unazad. Treba biti spreman, da trkački odgovorimo na njihovu brzinu, da ne gubimo jednostavno lopte u napadu, da se brzo vraćamo iz napadačke tranzicije prema nazad. Naravno, ono što je uvijek važno u rukometu je odbrana. To nam je bio zaštitni znak ove reprezentacije, vjerujem bez obzira na nedostatke tih nekih igrača, da ćemo imati dovoljno snage da se skupimo, da odigramo kompaktnu odbranu i da ćemo u tom segmentu igre dobro parirati. Ako to napravimo, možemo da očekujemo konkurentnu utakmicu", istakao je selektor BiH.

Direktan prenos utakmice je na TV Arena sport.

Bosni i Hercegovini ovo će biti drugo učešće na Evropskom prvenstvu. Prije dvije godine bh. rukometaši su upisali tri poraza u grupoj fazi (Norveška, Francuska, Portugal), a sada ih takođe čekaju ništa slabiji rivali - Švedska, Češka i Španija.

21:57

- kraj -

Rukometaši BiH ubjedljivo su poraženi na startu Evropskog prvenstva od vicešampiona svijeta Švedske rezultatom 30:18 (17:11).

21:47

"Plus 10"

Na šest minuta prije kraja, Švedska je stigla do 10 razlike (27:17), što je prvi put da je stekla dvocifrenu prednost. 

21:39

U igri su Vlado Draganić i Luka Perić

Izvor: Screenshot

Obojica iz RK Borac, ali Johansom je samo Periću dozvolio da se upišu u strijelce. Bilo je to u u 47. minutu kada je BiH poslije dugo vremena smanjila na pet razlike (21:16).

21:34

Egal u nastavku nakon desetak minuta

Rezultat drugog poluvremena nakon 12 minuta igre je 4:4. BiH je stegnula odbranu i odmah se igra dosta bolje. 

21:32

Cepelin - Nikola Prce!

Sjajan pogodak Nikole Prcea iz cepelina i odmah povici s tribina: "Bosna je šampion"...

21:29

Plus devet - reagovao Obrvan!

Golman Švedske Peter Johanson je u nastavku meča praktično nesavladiv, pa je razlika narasla na +9 (20:11), nakon čega je minut odmora pozvao selektor BiH.

Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

21:21

Nastavljen je meč u Bratislavi!

Po prvi put na terenu je i veteran Nikola Prce! 

21:16

Borčevac je najefikasniji u BiH!

Bek banjalučkog Borca m:tel Marko Lukić je u prvih 30 minuta bio jedan od najboljih "zmajeva" na terenu u Bratislavu - postigao je tri pogotka, najviše u timu. 

Izvor: Facebook/Rukometni savez BiH

21:08

- poluvrijeme -

Desetkovani rukometaši BiH nisu uspjeli da pruže ozbiljniji otpor favorizovanim Šveđanima, koji su u prvom poluvrmenu stekli prednost od šest golova - 17:11. 

Izvor: Screenshoot/YouTube

20:59

Bez rješenja za Vanea!

Hampus Vane se dosad pet puta upisao u strijelce za Švedsku i zahvaljujući njegovim pogocima BiH ima veliki zaostatak od čak -7 (13:6). 

20:55

Švedski lobovi VIDEO

20:54

Ivan Karačić takođe dvostruki strijelac za BiH

Pridružio se Karačić Buriću, koji je takođe postigao dva gola za "zmajeve", ali Šveđani nastavljaju da melju - 12:6 u 21. minutu. 

Izvor: Screenshot Facebook

20:50

Minut odmora

Morao je da reaguje selektor BiH Ivica Obrvan i pozove tajm-aut. Pokušao je da "rekaksira" igrače jer realno nemaju šta da izgube u dvoboju sa jednim od kandidata za zlatnu medalju.

20:48

Senjamin Burić!

Pivot BiH zasad je najbolji igrač BiH sa dva postignuta pogotka, ali "zmajevi" u 15. minutu zaostaju "minus pet" (9:4). 

20:39

Tri razlike za Šveđane

U sedmom minutu, favorit je stekao tri gola prednosti - 5:2. Prva osjetnija razlika favorizovanog rivala zahvaljujući ponajviše Egbergu. 

20:34

Šveđani poveli, Josip Perić izjednačio!

Švedska je prva stigla do prednosti, ali je BiH uzvratila nakon sedmerca. Josipu Periću je odbranio švedski golman, ali je odbijanac pospremio u mrežu - 1:1.

Evo prvog gola i za našu reprezentaciju. Periću golman Švedske brani sedmerac, odbija mu se lopta i iz drugog pokušaja ipak pogađa za 1:1.

20:32

Počela je utakmica u Bratislavi!

Srećno "zmajevi".

20:32

Sudije

Mađari Adam Biro i Oliver Kis su arbitri prvog meča "zmajeva", a ovako su igrači BiH izišli na teren dvorane u Bratislavi.

19:36

"Furija" stigla do prva dva boda, žestok otpor Čeha

U prvoj utakmici Grupe E, selekcija Španije je teže nego se to očekivalo pobijedila Češku rezultatom 28:26 (14:11) i osvojila prve bodove na šampionatu Evrope u Bratislavi. Najzaslužniji za trijumf "crvene furije" bio je rukometaš Barselone Eduardo Gurbindo sa pet postignutih golova, dok je najefikasniji akter meča bio Čeh Jakub Hrstka sa pogotkom više. Nagradu za najboljeg igrača dobio je češki golman Tomaš Mrkva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije