• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropsko prvenstvo već sada je neregularno! Selektor "zmajeva" Ivica Obrvan ogorčen - ovo je ludilo i psihoza!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan smatra da se predstojeći šampionat Evrope u Mađarskoj i Slovačkoj slobodno unaprijed može proglasiti neregularnim zbog velikih problema sa korona virusom.

 Ivica Obrvan - EURO 2022 već sada neregularan Izvor: Anadolija/Elman Omić

"Zmajevi" će sa najviše rukometaša Borca m:tel danas otputovati na EURO 2022, ali Obrvan je mišljenja da se takmičenje već sada može proglasiti neregularnim ne samo iz ugla BiH, nego iz ugla svih ostalih reprezentacija.

Razlog je korona virus, s obzirom da je na posljednjem testiranju četvorica rukometaša BiH bilo pozitivno.

"Ovo posljednje testiranje, iz mog ugla gledano, ludila sa kojima smo suočeni posljednjih 20-ak dana, svakodnevnim testiranjem, psihozom iščekivanja rezultata, pozitivno-negativno, može trenirati, ne može trenirati, odlazak u Osijek, otišli smo pozitivni, vratili se sa potencijalno dvije zaraze. Ja iskreno kažem, očekivao sam ovako tešku situaciju i bio sam pesimista po pitanju ove zaraze, živjeli smo u vremenu kada se epidemiološka briga oko nas nije poštovala, ne samo ovdje, nego svugdje. Zima je, ljudi koji su se kretali oko nas nisu možda najbolje poštovali epidemiološke mjere. Ne možete živjeti u staklenom zvonu, igrači hodaju, udišu vazduh, bez obzira što smo se distancirali, nosili maske i pazili, dogodilo se da imamo četiri igrača koja su otpala u ovom trenutku, vrlo bitna četiri igrača koji su prošli trenažni proces. Na žalost, to je tako", rekao je Obrvan.

Zbog svega toga smatra da će takmičenje u Mađarskoj i Slovačkoj biti neregularno.

"Ja bih se usudio reći da je ovo prvenstvo Evrope već u ovom trenutku neregularno, ne samo za BiH, već za sve. Ovo što mi prolazimo sada, prolaze i ostali, čak i gore, Crna Gora i Srbija. I Hrvatska ima nekolicinu zaraženih. Prvenstvo će se igrati, ali ja ne smatram da će ono donijeti nešto dobro rukometu", naglasio je selektor "zmajeva".

Rukometni EURO u Slovačkoj i Mađarskoj počinje 13. januara, a selekcija BIH igra u grupi E sa Španijom, Švedskom i Češkom.

"Zmajevi" će na otvaranju igrati protiv Švedske, dva dana kasnije slijedi duel sa Češkom, a 17. Januara na programu je meč protiv Španije.

Nokaut faza u koju će plasman obezbijediti dve selekcije iz svake grupe igra se od 20. januara.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC