• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa za selekciju BIH: Ima pozitivnih, nekoliko "zmajeva" neće na EURO!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Juče su svi reprezentativci bili negativni, ali danas su stigle loše vijesti iz Osijeka.

 rukometna reprezentacija bih nekoliko zaraženih korona virusom Izvor: Promo/RS BiH

Rukometna reprezentacija BIH stigla je u Osijek, ali se odmah vraća u Sarajevo, nakon izuzetno loših vijesti.

Iako je jučerašnje testiranje pokazalo da su svi negativni, današnjim testiranjem na dolasku u Osijek utvrđeno je da ima nekoliko zaraženih korona virusom, objavio je Rukometni savez BIH na facebooku.

Nije saopšteno ko, niti koliko reprezentativaca je zaraženo, ali se nažalost pokazalo da BIH nije jedna od rijetkih selekcija koje nemaju niti jednog zaraženog korona virusom.

Nakon što je utvrđeno da među „zmajevima“ ima pozitivnih odgođen je duel sa Hrvatskom na "Kroacija kupu“ u Osijeku i selekcija BIH se vraća u Sarajevo.

"Susret Croatia cupa između rukometnih reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine je otkazan. Nakon što su jučer svi PCR testovi bosanskohercegovačke reprezentacije bili negativni, na današnjem antigenskom testiranju prilikom dolaska u Osijek pokazalo da ima zaraženih u našem timu. Reprezentacija BiH se vraća u Sarajevo, a ujutro će uslijediti novo PCR testiranje, koje je najmjerodavnije i nakon kojeg ćemo javnost tačno obavijestiti o stanju sa koronavirusom u timu BiH“, saopšteno je iz RSBIH.

Evropska rukometna federacija u srijedu je potvrdila za MONDO da se zaraženi rukometaši mogu vratiti na teren tek nakon 14 dana, tako da će oni koji budu pozitivni na sutrađenjem PCR testu propustiti najmanje grupnu fazu Evropskog prvenstva.

Izvor: MONDO

Selektor Ivica Obrvan tako će vjerovatno biti prinuđen da pozove zamjene sa šireg spiska, kao što će vjerovatno uraditi i selektor Srbije Toni Đerona.

Rukometni EURO u Slovačkoj i Mađarskoj počinje 13. januara, a selekcija BIH igra u grupi E sa Španijom, Švedskom i Češkom.

"Zmajevi" će na otvaranju igrati protiv Švedske, dva dana kasnije slijedi duel sa Češkom, a 17. Januara na programu je meč protiv Španije.

Nokaut faza u koju će plasman obezbijediti dve selekcije iz svake grupe igra se od 20. januara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC