• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EHF neumoljiv - povratak na teren nakon 14 dana! Srbija bez šestorice, Đerona će morati da mijenja spisak!?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dok u rukometnoj reprezentaciji Srbije čekaju rezultate PCR testova koji će potvrditi status zaraženih koronavirusom, iz EHF potvrdili da se pozitivni rukometaši mogu vratiti na teren tek nakon dve nedelje!

 Srbija bez šest igrača na EURO - EHF potvrdio karantin 14 dana Izvor: MN PRESS

Rukometna reprezentacija Srbije je u velikom problemu pred početak Evropskog prvenstva 13. januara u Slovačkoj i Mađarskoj!

Nakon što je potvrđeno da su igrači Bogdan Radivojević i Vladimir Cupara pozitivini na koronu, kao i još četiri člana, među kojima i selektor Toni Đerona, u srijedu su stigle informacije o još četvorici pozitivnih, a to su Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović.

Možda će vas zanimati

Direktor reprezentacije Srbije Ratko Nikolić u izjavi za MONDO potvrdio je loše vijesti, s tim da se čekaju zvanični PCR rezultati za četvoricu novozaraženih.

"Antigenski testovi su pokazali da su oni pozitivni na koronu. Danas smo uradili i PCR testove tako da čekamo rezultate i tada ćemo zvanično znati da li je to potvrđeno ili je eventualno nešto drugo u pitanju", rekao je Nikolić.

Desno krilo "orlova“ Bogdan Radivojević ranije je rekao da je sreća u nesreći da su se reprezentativci sada zarazili, jer će nakon sedam dana izolacije moći da se vrate u nacionalni tim i nastupe na EURU, međutim, on i još petorica saigrača će morati da propuste kompletnu grupnu fazu.

Nakon što se u javnosti spekulisalo o uslovima za povratak na teren, pa se u hrvatskim medijima spominjalo čak i to da su dovoljna dva negativna testa nakon sedmodnevne MONDO je zatražio odgovor od Evropske rukometne federacije koji je otklonio sve dileme.

"Mora proći 14 dana od pozitivnog testa i moraju imati dva negativna PCR testa. Nacionalni savezi obaviješteni su o ovoj proceduri koja je dio sanitarnog protokola koji su dobili u novembru", potvrđenon nam je iz EHF-a.

Izvor: MONDO

S obzirom da će Srbija grupnu fazu Evropskog prvenstva igrati od 13. do 17. januara to znači da za utakmice protiv Ukrajine , Hrvatske i Francuske neće moći da računa na šestoricu trenutno zaraženih reprezentativaca.

"Orlovi“ su u trenutno najgorem položaju od svih učesnika Evropskog prvenstva, jer imaju najviše zaraženih.

Dok neke selekcije možda mogu da istrpe odustvo jednog ili dvojice igrača u grupnoj fazi, to je praktično nemoguće za Srbiju koja je bez šestorice, pa je za očekivati da selektor Đerona, koji je i sam u izolaciji, posegne za novim imenima sa šireg spiska reprezentacije.

Takvu mogućnost najavio je i direktor "orlova" Ratko Nikolić.

"Ako se sutra potvrde današnji testovi, ovi rukometaši su vjerovatno otpali. Imamo spisak od 35 igrača pa ćemo vidjeti šta i kako dalje", rekao je Nikolić.

Srbija je zbog trenutne situacije otkazala i prijateljske mečeve sa Njemačkom, planirane za 7. i 9. januar.

„Orlovi“ u prvom meču Evropskog prvenstva 13. januara u Budimpešti igraju sa Ukrajinom, dva dana kasnije zakazan je „balkanski derbi“ protiv Hrvatske, a grupnu fazu završavaju duelom protiv Francuske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC