• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas počinje Evropsko prvenstvo u rukometu: Direktan prenos na Arena Sportu! Srbija od 18, a BiH od 20.30 časova

Autor Haris Krhalić

Sve utakmice bh. reprezentacije gledaoci će moći pratiti samo na kanalima Arena Sport. Prenos večerašnjeg duela je na kanalu Arena Sport 1 sa početkom u 20.30 sati u Ondrej Nepela Areni u Bratislavi.

 Prenos evropskog prvenstva na arena sportu Izvor: Promo/RS BiH


Muška rukometna reprezentacija će večeras odigrati prvu utakmicu na svom drugom prvenstvu Evrope u istoriji, a protivnik izabranicima Ivice Obrvana je selekcija Švedske.

Ovo će biti tek drugi evropski šampionat na kojem će učestvovati 24 reprezentacije, a ekipe će biti podjeljene u šest grupa sa po četiri tima. Sve selekcije iz regije učestvuju na najvećoj europskoj smotri - BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija i Sj. Makedonija.

Možda će vas zanimati

Sve utakmice bh. reprezentacije gledaoci će moći pratiti samo na kanalima Arena Sport. Prenos večerašnjeg duela je na kanalu Arena Sport 1 sa početkom u 20.30 sati u Ondrej Nepela Areni u Bratislavi.

Za reprezentaciju BiH ovo je drugo učešće na najvećoj europskoj smotri, a postoje izgledne šanse za ostvarenje i prve pobjede na Prvenstvu, iako grupa nije nimalo lagana.

Također, ljubitelji rukometa samo na Arena Sportu moći će pratiti i mečeve svih reprezentacija iz regije, od kojih neke međusobno igraju velike mečeve, a svakako broj jedan je onaj u subotu, 15.01. u 20:30 između Hrvatske i Srbije.

Poslije grupne faze, po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake grupe, izboriće plasman u drugu fazu takmičenja, u kojoj će se prenositi bodovi osvojeni samo protiv ekipe koja je takođe prošla dalje. Iz te dvije nove grupe će samo po dvije prvoplasirane ekipe ići u završnicu u Budimpeštu, odnosno u polufinale i direktne borbe za medalje.

Utakmice koje otvaraju prvenstvo su Srbija – Ukrajina i Slovenija – Sj. Makedonija danas u 18 časova, dok najbolji rukometaši BiH nastupaju protiv favorizirane Švedske u 20:30.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC