• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibrahim Haseljić pred nastup "zmajeva" na Evropskom prvenstvu: Samo da ostanemo zdravi, željni smo borbe!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Desno krilo reprezentacije BiH ima samo jednu želju pred takmičenje u grupnoj fazi prvenstva Evrope.

 rukomet evropsko prvenstvo ibrahim haseljić najava  Izvor: Anadolija/Elman Omic

Rukometaš Gorenja i reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Haseljić uprkos brojnim problemima sa korona virusom očekuje žestok otpor "zmajeva" favorizovanim protivnicima na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Izabranici Ivice Obrvana doputovali su u Bratislavu, gdje će odigrati sve tri utakmice grupne faze šampionata Evrope protiv renomiranih protivnika Švedske, Španije i Češke.

Možda će vas zanimati

Sa spiska su pred put "otpala" četvorica igrača - Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina zbog pozitivnog PCR testa na korona virus, zbog čega je sam selektor naglasio da je predstojeće prvenstvo praktično neregularno s obzirom da i druge selekcije imaju dosta problema sa kovidom-19.

Zato su i očekivanja krila slovenačkog Gorenja Ibrahima Haseljića prvenstveno usmjerena ka zdravstvenom, a ne sportskom aspektu.

"Pa očekivanja su takva da se nadam da ćemo ostati zdravi za ove tri utakmice koje nas čekaju u grupnoj fazi. Stvarno mi je žao saigrača koji su bili pozitivni tačno jedan dan pred prvenstvo, a jako su odradili cijele naše pripreme i bili su bitan dio u našoj igri koja nas čeka sada na Evropskom prvenstvu", rekao je Haseljić za naš portal.

Svjestan je, naravno, da je BiH svrstana u izuzetno teško grupu, ali opet niko u bh. taboru se nije unaprijed predao.

"Mi na ovo prvenstvo ne idemo sa bijelom zastavicom, ekipa smo koja je željna borbe, i sa svakom ekipom ćemo se boriti do samog kraja".

Haseljić se takođe kratko osvrnuo i na grupu u kojoj se nalaze selekcije Srbije i Hrvatske, zajedno sa Francuskom i Ukrajinom, koja je okarakterisana kao "grupa smrti".

"Pa ekipe u njihovoj grupi su najviše izjednačene u ovom trenutku. Mislim da će biti velika borba između Srbije, Hrvatske i Francuske za prva dva mjesta u grupi koja vode u sljedeći krug takmičenja", podvukao je reprezentativac BiH.

Rukometni EURO 2022 u Slovačkoj i Mađarskoj počinje 13. januara, a selekcija BIH igra u grupi E sa Španijom, Švedskom i Češkom.

"Zmajevi" će na otvaranju igrati protiv Švedske, dva dana kasnije slijedi duel sa Češkom, a 17. januara na programu je meč protiv Španije.

Nokaut faza, u koju će plasman obezbijediti dvije selekcije iz svake grupe, igra se od 20. januara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC