• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prce donio dobre vijesti: Burić i Blažević negativni, "zmajevi" odbrojavaju do EURA!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Švedska je favorit, a Španija nije nepobjediva i sve karte trebamo baciti na tu utakmicu", poručio je reprezentativac BiH Nikola Prce koji je donio i dobre vijesti iz tabora "zmajeva".

 Nikola Prce rukomet BIH Burić i BLažević negativni na korona virus Izvor: Promo/RS BiH

Reprezentacija BIH sprema se za Evropsko prvenstvo, a uprkos određenim problemima sa koronom, kakve imaju i njihovi rivali, "zmajevi“ će biti spremni.

Golman Benjamin Burić je bio pozitivan na korona virus, ali uspješno se oporavlja, a to je potvrdio i Nikola Prce, bek "zmajeva" koji se osvrnuo na trenutnu situaciju pred EURO, te na protivnike BIH na Evropskom prvenstvu.

"Pitanje broj jedan je ta korona. Mislim da će puno zavisiti od zadnjih testiranja koje je validno za EHF. Nadam se da je to sve prošlo, evo negativni su i Bura i Mario (Blažević, trener golmana, op.a.), nadam se da niko više neće biti pozitivan, ali da ćemo u pozitivnoj atmosferi otputovati na EURO", rekao je Prce.

Zbog problema sa koronom otkazano je i učešće na Kroacija kupu, iako su "zmajevi" već bili doputovali u Osijek.

"Lakše je stručnom štabu da ima uvid u neke stvari kada se igraju utakmice, ali puno reprezentacija je odgodilo utakmice, neki nisu igrali nijednu. Nije to bilo do nas, mi smo radili test niko nije bio pozitivan, a onda u Osijeku par zaraženih. Sigurno bi bilo dobro da smo odigrali koju utakmicu da bolje vidimo neke stvari“.

Selekcija Ivice Obrvana otvoriće EURO duelom protiv Švedske, a potom slijede dueli sa Češkom i Španijom.

"Samo otvaranje je najteža utkamica. Sa svima se mora igrati, sa Švedskom ako budemo na 150 posto,a oni da imaju jako loš dan onda možda možemo očekivati neki loš dan. Švedska je glavni favorit za osvajanje grupe, dok sa svima ostalima možemo da igramo, pogotovo sa Češkom. Španija po meni nije nepobjediva, nisu kao Švedska, i mislim da tu trebamo baciti sve karte na utakmicu sa Španijom", zaključio je Prce.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC