• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku prijete zatvorom na pet godina! "Slagao je pod zakletvom": Australija bruji - širi se istraga protiv Đokovića!

Autor Dragan Šutvić

Australijski mediji tvrde da je Đoković u problemu i zbog saopštenja kojim se nedavno oglasio.

 đokoviću prijete zatvorom na pet godina  Izvor: Profimedia

Saga oko Novaka Đokovića i njegovog boravka u Australiji čini se da nema kraja. Đoković se oglasio saopštenjem u noći između utorka i srijede, objašnjavajući svoj pozitivan test na korona virus, a ministar za imigracije Aleks Houk još uvijek nije donio odluku o tome da li će Srbinu ukinuti vizu i deportovati ga iz zemlje.

Sada stižu i nove informacije o tom slučaju - Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije proširilo je istragu protiv Novaka Đokovića, a navodno bi prema australijskom zakonu mogla da mu prijeti kazna zatvora od pet godina!

Možda će vas zanimati

Kako javljaju "The Age" i "Sidnej Morning Herald", istraga protiv Đokovića se širi kako bi uključila i njegovo kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedosljednosti u datumu njegovog testa na kovid-19!

Odvojeno od toga, ministar Aleks Houk razmatra da li da Đokoviću ukine vizu na osnovu toga da li je prethodna infekcija korona virusom u posljednjih šest mjeseci validno izuzeće za nevakcinisanje.

Ipak, pomenuti mediji javljaju i da bi on sada mogao da razmisli da li da Novaku ukine vizu na osnovu karaktera.

Đoković je u objavi na Instagramu priznao grešku što je dao intervju za "L'Ekip" dan nakon dobijanja pozitivnog testa, za koji je istakao da je dobio 17. decembra, ističući da je prethodno 16. decembra bio negativan. Australijanci navode da je i to ozbiljan problem.

"U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je 'testiran i dijagnostikovan' 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina", piše "The Age".

Navodi se i da se ispituje da li je Đokovićev pozitivan rezultat na kovid-19 izmanipulisan nakon što su se pojavile nedoslhednosti oko vremena i rezultata njegovog PCR testa, piše isti list.

Đoković je u srijedu ponovo trenirao na Australijan openu:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC