• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković se oglasio usred noći i sve objasnio: Pogriješio sam što sam zaražen davao intervju!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta izdao je saopštenje povodom njegovog pozitivnog testa na korona virus.

 đoković saopštenje  Izvor: Profimedia

I dalje se čeka na konačnu odluku oko situacije Novaka Đokovića! Najbolji teniser svijeta i dalje ne zna da li će ministar za imigraciju odlučiti da ga deportuje ili će mu dozvoliti da ostane u Australiji.

I dok mnogi nastavljaju da ga optužuju da je prevario australijsku vlast u svojim dokumentima, a njegova majka da ga brani, sada se o pitanjima vezanim za njegov pozitivan test na korona virus oglasio i sam Novak Đoković!

Prethodno je "procurila" Novakova audio poruka, a sada se oglasio na svom Instagram profilu. Tamo je objavio saopštenje kako bi razjasnio šta se dešavalo u decembru 2021. godine. I dalje nije poznato hoće li Đoković sigurno igrati na Australijan openu zbog čitave situacije, a njegov otac Srđan Đoković vjeruje da sigurno hoće. Takođe, ministar za imigraciju Aleks Houk i dalje nije donio odluku o mogućoj deportaciji.

Saopštenje Novaka Đokovića prenosimo u cjelosti:

"Hoću da se obratim zbog dezinformacija oko mojih aktivnosti i pojavljivanja na događajima u decembru, koji su prethodili mom pozitivnom PCR rezultatu na kovid testiranju. Ove dezinformacije moraju da budu ispravljene, posebno u interesu šire zainteresovanosti zajednice oko mog boravka u Australiji i da bih govorio o stvarima koje su do sada bile vrlo štetne i zabrinjavajuće po moju porodicu", počeo je Đoković.

"Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon čega je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na kovid-19. Mada nisam imao simptome, 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je pokazao da sam negativan. Istog dana sam uradio i zvanični, priznati PCR test. Sljedećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade djeci. Prije odlaska na događaj uradio sam novi brzi test. Bio je negativan. Osjećao sam se dobro, a obavještenje o pozitivnom rezultatu PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja", objašnjava Đoković.

"Idućeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio obaveze prema L’Ekipu. Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osjetio sam obavezu da to odradim, nisam želio da iznevkerim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vrijeme, osim kada su me slikali. Odmah poslije toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila je greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu."

/Ovako je Đoković trenirao u utorak na Australijan openu/

"Što se tiče detalja oko putne deklaracije, nju je popunio moj tim, u moje ime, kao što sam već rekao imigracionim službenicima po dolasku u Australiju. Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku, označio je pogrešnu stavku o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i svakako ne namjerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije kako bi se to pitanje razjasnilo i riješilo."

"Osjetio sam da je važno da razjasnim dezinformacije, ali više se neću oglašavati iz poštovanja prema vladi Australije i trenutnom procesu. Uvijek je čast igrati na Australijan openu. Taj turnir je veoma voljen među igračima, navijačima i u zajednici, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom svijeta. Samo želim da imam mogućnost da se takmičim protiv najboljih tenisera svijeta i nastupim pred najboljim navijačima", stoji u saopštenju Novaka Đokovića na Instagramu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC