EVO I KAKO

Kirjos je Novakov spas - neka se spremi Medvedev: On može da sačuva Đokovića na 1. mjestu, a Nadal za to navija!

Autor Bojan Jakovljević

Australijanac bi mogao da eliminiše prvog favorita za svrgavanje Đokovića sa čela ATP liste...

Izvor: Profimedia

Da li Nik Kirjos ima ključeve sudbine Novaka Đokovića u njegovim rukama? Kontroverzni australijski teniser se poslije pravljenja cirkusa poslije samo pet minuta meča, bez većih problema plasirao u drugo kolo Australijan opena.

Tamo ga čeka veliki okršaj protiv Danila Medvedeva, a ukoliko Kirjos - koji je nedavno žestoko branio Novaka Đokovića - savlada Rusa, onda će postojati jedna prijetnja manje po pad Srbina sa prvog mjesta ATP liste!

Sjajan početak Australijan opena za domaćeg igrača. Kirjos je savladao Lijama Broudija 3:0 (6:4, 6:4, 6:3) rutinski, za manje od dva sata igre i sada ga čeka najveći mogući izazov.

Drugi nosilac i prošlogodišnji finalista Medvedev imaće nepredvidivog Kirjosa za rivala, a ukoliko Australijanac slavi, onda Rus neće moći da postane prvi igrač svijeta narednog mjeseca!

Tako bi Kirjos mogao da učini veliku uslugu Đokoviću, ali ne bi ga nužno i sačuvao na prvom mjestu.

Razlog je taj što bi eventualnim ispadanjem Medvedeva prohodniji put do titule mogao da ima Aleksander Zverev, koji bi osvajanjem prvog grend slema u karijeri u februaru prestigao Đokovića.

I Zverev je branio Đokovića ovih dana, a to nije radio Rafael Nadal.

Špancu bi vjerovatno najviše bio olakšan put ka tituli ukoliko bi Medvedev ispao u ranoj fazi, jer bi onda izbjegao mečeve i sa Novakom i sa Medvedevom na putu ka trofeju, pošto su obojica prvobitno bili na njegovom putu.

Tako bi Nadal mogao da stigne do 21. grend slema u karijeri i apsolutnog rekorda. Zbog svega toga, pitanje je šta bi Novakovi navijači manje voljeli da se dogodi... Ipak, da vidimo hoće li Kirjos moći da napravi senzaciju u četvrtak.

Evo šta je sve Kirjos radio na ovom meču: