Ostali sportovi

Ipak nije kraj: Još ima šanse za Đokovića! Pod jednim uslovom Novak će moći i bez vakcine

Autor Bojan Jakovljević

Najnovije, optimistične vijesti iz Francuske za najboljeg tenisera svijeta.

Izvor: Profimedia

Šansa da Novak Đoković zaigra i na Rolan Garosu bez vakcine postaje sve realnija, javlja dopisnik "Večernjih novosti" iz Pariza pozivajući se na ocjenu francuskog premijera Žana Kasteksa da bi kovid propusnice o vakcinaciji, koje počinju da važe od ponedjeljka, u dogledno vrijeme mogle biti i suspendovane.

"Odluka može da bude suspendovana ako se epidemiološki, a naročito bolnički, pritisak bude smanjio, značajno i na duže staze", rekao je Kasteks ranije danas na konferenciji za novinare.

Šta to konkretno znači, imajući u vidu da nisu postavljeni nikakvi limiti za ukidanje, objasnio je ministar zdravlja Olivije Veran koji je takođe prisustvovao konferenciji za medije, poslije održanog zdrastvenog bezbjednosnog savjeta.

Veran je istakao da je za to potrebno da situacija u bolnicama bude takva da više ne bude odgođenih operacija, a kao primjer je naveo stanje u bolicama u avgustu, kada je bilo ispod hiljadu ljudi na reanimaciji. Danas ih ima oko 3.800, ali je njihov broj već počeo da se smanjuje.

"Primjenjivaćemo vakcinalnu propusnicu dok god to bude bilo potrebno, ali ne duže od toga", rekao je Veran.

Francuski mediji objavili su u četvrtak da je premijer Kasteks najavio i ublažavanje epidemioloških mera i ograničenja od 2. februara.

Sportski list L'Ekip objavio je u srijedu da će na teniskim turnirima u Francuskoj moći da igraju samo vakcinisani, navodeći da to obavještenje stiglo teniserima iz ATP uz upozorenje na posljedice primjene zakona o kovid propusnici za vakcinisane.

U saopštenju upućenom teniserima ATP je, kako navodi list, potvrdio posljedice primjene zakona o vakcinama kojim se nevakcinisanim sportistima zabranjuje učešće na bilo kom sportskom događaju, počev od od 24. januara i čelendžer turnira u Kimperu.

To saopštenje upućuje i na uslove koji bi se ticali i učešća na Rolan Garosu, koji se igra krajem maja. Branilac titule sa prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske je prvi reket svijeta Novak Đoković.