Poraz!

Zverev htio da sruši Novaka, pa doživio brodolom: Sanjao prvo mjesto i titulu, a Kanađanin ga pregazio u Melburnu!

Autor Dragan Šutvić

Zverev nije uspio, sada samo jedan čovjek prijeti Novaku!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ima brigu manje, Aleksandar Zverev ga neće smijeniti na teniskom vrhu! Njemački teniser je imao šansu da postane novi prvi reket svijeta ako osvoji turnir u Melburnu, ali je ispao već u četvrtom kolu.

Bolji od njega bio je mladi Kanađanin Denis Šapovaov koji je sav posao završio u tri seta i tako zakazao duel sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu! 

ŠAPOVALOV - ZVEREV 6:3, 7:6, 6:3

Ključan je bio drugi set, gdje je Zverev zaigrao mnogo bolje nakon izgubljenog prvog, ali kada nije uspio da se vrati u meč u taj brejku jednostavno nije imao snage za dalje. Šapovalov je rutinski dobio i treći set i to je bio kraj sna o novom broju 1. 

Sada će Nijemac ostati na 7.780 poena, što je 3.235 bodova manje od prvog reketa svijeta, pa čak i kada se 21. februara Đokoviću izbrišu bodovi sa prošlogodišnjeg Australijan opena biće ispred Zvereva.

Sada je jedina briga za Novaka Danil Medvedev. On ima šansu da ga stigne ako osvoji turnir, a za sada igra odlično i plasirao se u četvrto kolo gdje treba da igra sa Amerikancem Maksimom Kresijem

Što se Šapovalova tiče u četvrtfinalu ga čeka možda i teži posao jer će se sastati sa Rafaelom Nadalom koji je u prvom jutrošnjem meču muškog singla savladao Adrijana Manarina u tri seta.