• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac prijeti Novaku - hoće da ga skine sa vrha: Pred najveći meč karijere ima veliki plan!

Autor Dragan Šutvić

Amerikanac koji je kasno postao teniski profesionalac mogao bi da pomogne Đokoviću pobjedom u četvrtom kolu.

 američki teniser želi da bude najbolji na svijetu  Izvor: Profimedia

Kada je Novak Đoković ispao iz žreba za Australijan open, postalo je jasno da će Danil Medvedev biti najveći favorit za titulu. Iako on to ne želi da prizna, od Rusa se očekuje da ide skroz do trofeja, drugog velikog u svojoj karijeri.

Na tom putu njemu će "smetati" Maksim Kresi (24), rođeni Franucz koji je uzeo američko državljanstvo i koji je gotovo pa slučajno postao teniski profesionalac.

Možda će vas zanimati

Maksim je jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira jer je kao 70. teniser svijeta preskočio čak tri prepreke na putu do meča sa drugim najboljim igračem na svijetu.

"Želim da se probijem u Top50, pa u Top10. Da, čak i do broja 1. Jako sam samouvjeren. Moj stil je takav da mogu da pobijedim svakog. Igrao sam protiv Nadala i vjerujem da sam ga namučio", otkrio je Kresi.

Njemu za sada ne ide sjajno na marketinškom planu, pošto sponzori nisu očekivali da će biti ovako dobar na Australijan openu.

"Nemam još nijednog sponzora. Strpljiv sam, sačekaću. Teško je u doba korona virusa dogovoriti neki posao", zaključio je američki teniser.

Za njega svakako radi vrijeme. On je sve korake u karijeri dobro promislio, pa je do učešća na najvećim svjetskim turnirima prošao neobičan put.

"Prije fakulteta nisam razmišljao da budem profesionalni teniser. Onda sam vidio da dobro napredujem, jako brzo. Imao sam nedoumica, ali sam bio istrajan. Sad nemam dilemu", kaže Amerikanac.

Maksim se iz Francuske odselio u SAD, gdje je pohađao prestižni UCLA koledž. Želio je da bude najbolji na tom koledžu, ali je zaključio da može da postigne i više od toga. Tek sa 22 godine postao je profesionalac, što je dosta kasno, ali je uspio da napravi solidne rezultate od tada.

U karijeri je već zaigrao protiv nekih najboljih na svijetu - Rafaela Nadala, Saše Zvereva, Stefanosa Cicipasa, a u Melburnu će i protiv Danila Medvedeva. 

Više vijesti iz tenisa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC