• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smijali se Novaku, tražili deportaciju i stigla ih karma! Sječa Đokovićevih hejtera na Australijan openu - ispalo već 6!

Autor Dragan Šutvić

Teniseri koji su dizali glas protiv najboljeg na svijetu prethodnih nedjelja nisu bili baš fokusirani na svoje mečeve.

 australijan open 2022 ispalo šest đokovićevih kritičara Izvor: Profimedia

Saga oko Novaka Đokovića već gotovo 20 dana izaziva pažnju čitavog svijeta, a tokom tog perioda čuli smo mišljenje brojnih kolega. Najbolji teniser svijeta ne može da brani titulu na Australijan openu, a to je čak i obradovalo neke tenisere, ali nije dugo trebalo da ih stigne karma.

Nakon uvodnih kola turnira napravili smo presjek, kako se situacija razvija za tenisere koju su bili Novakovi najglasniji kritičari ili za one koji su glasno odbili da pruže podršku najboljem teniseru svijeta!

Možda će vas zanimati

Dok je on obilazio Crnu Goru, gdje je posjetio Tivat, Ostrog i Žabljak, kritičari su igrali u Melburnu. I nisu bili pretjerano uspešni, većina njih je već spakovala kofere i krenula kući.

Marton Fučovič

Izvor: Profimedia

Nama najzanimljiviji "kritičar" Novaka Đokovića brzo je deportovan iz Melburna - a prije toga se zalagao za deportovanje najboljeg. Vjerujemo da je zbog svega onoga što je pričao na početku turnira srpski teniser Dušan Lajović imao poseban motiv da ga pobijedi i izbaci iz takmičenja, što se na kraju i desilo.

Odigrali su pet setova, a čovjek koji je nalazio mane Novaku Đoković već nakon njih morao je da spakuje kofere i napusti turnir.

Žoao Sousa

Portugalski teniser koji je u posljednjim danima pred početak turnira digao glas protiv Novaka, iako su nekada bili dobri prijatelji, lako je završio takmičenje na ovom turniru. Zapravo, on je izgubio dva puta, prvo u kvalifikacijama za Australijan open, a zatim i u prvom kolu od Janika Sinera.

Sousa je pričao o tome kako je Đoković želio da prevari pravila i da je sebično od njega što je uopšte pokušao da uđe u Australiju.

Andrej Rubljov

Izvor: Profimedia

Ako je neko znao da napravi skandal na ovogodišnjem Australijan openu, onda je to Andrej. Peti teniser svijeta u subotu ujutru ispao je od Marina Čilića u impresivnom meču koji je odigrao hrvatski teniser, a prije toga je nekoliko puta bio na naslovnim stranama.

Još prije početka turnira Andrej Rubljov je najavio da će se igrati bez Novaka Đokovića, kasnije je govorio da je u zemlju ušao dok je bio pozitivan i da ga tokom trajanja turnira niko ne testira. Tim izjavama napravio je haos, pa je sutradan demantovao sam sebe.

Lajam Broudi

Nije morao ništa da kaže - bilo je dovoljno da se potpuno neprikladno ponaša na konferenciji za novinare. Njegove reakcije mnogima su zapale za oko, a pravo objašnjenje nakon toga nije ponudio.

Kvalifikant iz Velike Britanije završio je takmičenje već u prvom kolu turnira, a eliminisao ga je Nik Kirjos, momak koji je zbog situacije u Melburnu pridobio mnogo novih navijača iz Srbije.

Garbinje Muguruza

"Osjećam da kad god se pojavim pred novinarima pričamo o tome. Mislim da svi želimo da krenemo dalje. Sve je ovo moglo da se izbjegne vakcinacijom, svi smo znali pravila. Nije ih teško pratiti", rekla je Garbinje.

Špansku teniserku, višestruku osvajačicu grend slem trofeja i bivšu najbolju na svijetu deklasirala je Aliz Korne, teniserka čija podrška Novaku nije izostala. Od devojaka sa WTA tura, vjerovatno je bila najglasnija u borbi za prava Srbina, ali to nije bilo dovoljno ovog puta.

Naomi Osaka

Izvor: Profimedia

Teniserka za koju ne možemo reći da je bila protiv Novaka, ali njen nastup je bio dosta kontroverzan. On je istakla da ne želi da odgovara na pitanja o Novaku Đokoviću, jer njen odgovor ništa ne može da promijeni u toj situaciji.

Nije se sjećala da je Novak bio među prvima kada je njoj trebalo pomoći, nakon što su joj brojni teniseri i teniserke okrenuli leđa. Kada je Naomi Osaka odlučila da se povuče sa Rolan Garosa, a zatim i ne odigra nekoliko bitnih turnira do kraja godine, srpski teniser je bio tu da podrži njenu borbu.

Takmičenje je završila susretom protiv Anisimove, pošto ju je Amanda, Amerikanka ruskog porekla savladala u trećem kolu.

Na listi onih koji su bili protiv Novaka, a još uvijek su na turniru, nalaze se Rafael Nadal, Saša Zverev, Pablo Karenjo-Busta, Aleks De Minor...

A ovako je Novak dočekan u Beogradu, kao heroj!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC