• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priznao da je pozitivan ušao u Australiju, pa za dan promijenio priču: Cirkus u Melburnu, Rus odjednom sve poriče!

Autor Dragan Šutvić

Prvo je rekao da su ga pustili pozitivnog u Australiju, sada je odjednom promijenio priču.

 ruski teniser poriče da je bio pozitivan pred australijan open  Izvor: Profimedia/Cordon Press/Sipa USA

Nastavljaju se skandali na Australijan openu! Sada se ponovo oglasio Andrej Rubljov, mladi ruski teniser koji je stigao do trećeg kola gdje ga čeka duel sa Marinom Čilićem.

Iako je u ranijoj izjavi jasno rekao da je bio pozitivan na virus korona kada je ušao u Australiju, a da mu je i pored toga dozvoljeno da uđe u zemlju i da se takmiči. Sada je okrenuo svoju priču!

Možda će vas zanimati

"Dobio sam prvi pozitivan test nekoliko dana prije zvanične izjave na društvenim mrežama, a nju sam dao jer poštujem navijače i publiku. Mislim da treba da znaju zašto nisam igrao na ATP kupu", počeo je Rubljov.

On je bio u Španiji prije dolaska u Australiju, a iako je ranije rekao da je bio kovid pozitivan kada je letio za Melburn, sada to poriče. 

"Odmah sam se izolovao, a pravila u Španiji su vrlo jednostavna, karantin traje deset dana. U ovo vrijeme nisam izlazio iz kuće i počeo sam da treniram nekoliko dana prije poletanja u Australiju", napisao je Rubljov u zvaničnoj izjavi. 

Sada kaže da je imao više negativnih testova prije poletanja za Melburn.

"Zajedno sa timom sam letio u Melburn i proučavao sam sve protokole. Karantin je bio gotov, vakcine su ispoštovane i odmah sam prošao antigenski test. Rezultat je bio negativan i mogao sam da se krećem slobodno. Uzgred, prije Australije pred kraj mog karantina svi antigenski testovi su mi bili negativni. Takođe prije poletanja za Melburn test je bio negativan", dodaje Rubljov i pojasnio. 

On je istakao da nije bio zarazan ni kada je bio pozitivan, a da je poslije ispoštovanog karantina imao negativne testove i potom je poletio u Melburn. 

"CT nivo je bio oko 35, što nije opasno za druge i nisam mogao nikoga da zarazim. Uprkos tome ja sam bio u karantinu 10 dana. Sve vrijeme sam bio u komunikaciji sa ljekarima turnira i nisam prekršio nijedno pravilo. Nikada ne bih tuđe živote doveo u opasnost, ja sam odgovoran za svoje postupke. Žao mi je što informacija koja je poslata nekada izgubi svoje značenje i ispalo je da je moja priča iskrivljena. Nadam se da sam sada uspio da drugačije izrazim svoje misli", zaključio je mladi Rus.

Na kraju ostaje pitanje kom Rubljovu vjerovati, ovom sada ili onom koji je rekao da je bio pozitivan?

Više vijesti iz tenisa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC