NOVA NAGRADA?

Novak je nominovan - ruši još 1 Federerov rekord? Đoković kandidat za najveće priznanje, ali imaće žestoku konkurenciju!

Autor Haris Krhalić

Srbin je već četiri puta dobijao ovo priznanje, hoće li i peti?

Izvor: Profimedia

Početak nove godine sada već tradicionalno donosi još jednu nominaciju Novaku Đokoviću za prestižnu nagradu.

"Laureus" je objavio imena kandidata za nagradu za najboljeg sportistu svijeta 2022, a među njima se nalazi i osvajač 20 grend slem trofeja!

Ipak, nije da će Novaku konkurencija za dobijanje njegove pete "Laureus" nagrade biti laka. Štaviše, biće paklena!

Organizatori su objavili šest imena za najbolje u proteklih 12 mjeseci, a osim Đokovića, tu su i Tom Brejdi, Kejleb Dresel, Elijud Kipčoge, Robert Levandovski i Maks Ferstapen.

Đoković je u 2021. osvojio tri grend slem trofeja i bio na jedan meč od kalendarskog grend slema, što nikome nije pošlo za rukom od 1969. godine. Uz to, oborio je i rekord Rodžera Federera po broju nedjelja provedenih kao najbolji teniser svijeta.

Da li će to biti dovoljni argumenti, ostaje da se vidi. Tom Brejdi je 2021. osvojio NFL Superbol u redovima Tampa Bej Bakanirsa, a nedavno je saopštio i da završava nevjerovatnu karijeru.

Kejleb Dresel je američki plivač koji je u Tokiju na Olimpijskim igrama osvojio pet zlatnih medalja, uz čak četiri oborena rekorda - dva svjetska i dva olimpijska.

Kenijski maratonac Elijud Kipčoge je predstavnik atletike, poslije odbrane titule u trci na 42 kilometra na Olimpijskim igrama.

Robert Levandovski je jedini fudbaler na spisku, poslije izvanredne godine u dresu Bajern Minhena, dok je Maks Ferstapen posle nevjerovatne završnice sezone Formule 1 po prvi put postao šampion u "najbržem cirkusu".

Ukoliko Đoković dobije "Laureus" nagradu, izjednačiće rekord Rodžera Federera, koji ih je do sada osvajao pet puta.