BRAVO MIOMIRE!

Srpska senzacija - Miomir šokirao 6. tenisera svijeta: Sjajni Kecmanović će igrati za polufinale Indijan Velsa!

Autor Dragan Šutvić

Pao je Mateo Beretini, a Kecmanović je zasluženo u četvrtfinalu!

Izvor: Sportklub/Printscreen

Senzacija u Indijan Velsu i to u režiji Srbina! Miomir Kecmanović je savladao šestog tenisera svijeta Matea Beretinija i plasirao se u četvrtfinale prvog mastersa u sezoni!

KECMANOVIĆ - BERETINI 2:1 (6:3, 6:7, 6:4)

Kakva pobjeda za srpskog tenisrea! Kecmanović je uspio da napravi jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dijela turnira i eliminiše Italijana sa turnira u Kaliforniji.

Odlično je Kecmanović igrao od početka meča, uspio da brzo stigne do brejka i povede 5:2, a onda i privede prvi set kraju. Bio je podjednako dobar i u drugom setu, kada je finalista Vimbldona očekivano podigao nivo igre.

Sjajno su servirali obojica, a u taj-brejku je jedna greška iz bekhenda srpskog tenisera pri rezultatu 5:5 bila presudna da ipak Beretini stigne do izjednačenja.

Nije to Miomira uzdrmalo, nastavio je da dobro servira i igra sa osnovne linije i u odlučujućem setu, a onda se Italijan "raspao" u 10. gemu. Vodio je Kecmanović 5:4 i na servis Beretinija uspeo da napravi brejk bez izgubljenog poena.

Poslije dva sata i 28 minuta se plasirao među osam najboljih, a tamo će igrati protiv 20. nosioca, Amerikanca Tejlora Frica, koji je savladao Alekas De Minora.

Biće to još jedan dobar izazov za Kecmanovića, ali i meč u kojem će imati svoju šansu u borbi za polufinale. Ovom pobjedom će Kecmanović napraviti veliki skok na ATP listi i narednog ponedjeljka bi mogao da bude među 50. najboljih igrača svijeta (trenutno je 61. igrač planete).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!