• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecmanović ostao bez čuda na Australijan openu! Srbin propustio veliku šansu - ništa od iznenađenja u Melburnu!

Autor Dragan Šutvić

Miomir Kecmanović u osmini finala Australijan opena izgubio od Gaela Monfisa.

 australijan open 2022 kecmanović monfis Izvor: Printscreen/Eurosport

Miomir Kecmanović je deportacijom Novaka Đokovića na neki način preuzeo žrijeb prvog reketa svijeta, ali nije uspio to da iskoristi do kraja.

Mladi srpski teniser je zaustavljen u osmini finala prvog grend slema sezone. Pobijedio ga je Gael Monfis - 5:7, 6:7 (4:7), 3:6.

Imaće Srbin za čim da žali definitivno, pružio je odličan otpor, imao svoje šanse. Prije svega u taj-brejku drugog seta kada je vodio sa 4:2, ali je na kraju morao da čestita protivniku na pobjedi. Ovo ujedno znači i da je Srbija ostala bez predstavnika u seniorskoj konkurenciji u Melburnu.

Pokazao je Miomir da ima sve što je potrebno za uspjeh, ali da mu nedostaje kontinuitet i mentalna snaga, što je moglo da se vidi u trenucima kada se meč lomio.

U prvom setu je prvo pri rezultatu 4:5 spasio tri set lopte, a onda je imao tri brejk lopte i šansu da povede. Nije ih iskoristio, pa je izgubio gem na svoj servis.

Drugi set je počeo bolje, napravio je brejk (2:1), a zatim imao i prednost i servis pri rezultatu 4:2, ali ni to mu nije bilo dovoljno.

U 12. gemu je opet spasio dvije set lopte, pa odveo meč u taj-brejk, tamo je vodio sa 4:2 i onda je izgubio pet narednih poena. Tu je već bilo jasno da je sve gotovo. Kecmanović se borio, ali je Monfis pokazao zašto je toliko dugo pri vrhu svjetskog tenisa.

"Bio je veoma težak meč. Miomir je igrao odlično, bio je veoma agresivan. Pokušavao sam da odgovorim, da budem agresivan i ja, dobro sam servirao i na kraju uspio da pobijedim. Pokušaću da nastavim da igram ovako i da doguram što dalje. Posao nije završen", poručio je Monfis po završetku meča.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vdub

Kakva crna sansa,opr'o ga 3:0

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC