PORAZ

Ništa od srpskog derbija u Madridu, Đoković dobio rivala! Lajović nije uspio, Poljak prijeti Novaku!

Autor Nebojša Šatara

Umjesto Dušana Lajovića, Hubert Hurkač će biti protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u španskoj prestonici.

Izvor: MN PRESS

Srpski derbi nećemo gledati u Madridu. 

Novak Đoković je dobio rivala u četvrtfinalu Mastersa u španskoj prestonici i igraće protiv Huberta Hurkača. Dušan Lajović nije uspio da napravi iznenađenje.

Lajović je poslije velike borbe morao da čestita poljskom igraču - 7:5, 6:3. U oba seta je pretpreo po jedan brejk i tako je završio takmičenje. Novak je prije toga prošao bez borbe pošto mu je Endi Marej predao meč, a duel sa Hurkačom zakazan je za petak od 14 časova na "Manolo Santana" stadionu.

Nole će tako u narednom kolu igrati sa rivalom kog veoma dobro poznaje. Biće to njihov četvrti susret. Sva tri dosadašnja pripala su Srbinu. Prvi na Rolan Garosu 2019. godine (6:4, 6:2, 6:2), pa nekoliko nedjelja kasnije na Vimbldonu (7:5, 6:7, 6:1, 6:4), kao i na Mastersu u Parizu 2021. godine (3:6, 6:0, 7:6).

Interesantno je i da su samo jednom igrali na šljaci na Otvorenom prvenstvu Francuske prije tri godine. Kada su ostali mečevi na turniru u pitanju, ulogu favorita opravdali su i Andrej Rubljov i Aleksander Zverev koji nisu u Novakovom dijelu žrijeba.

(MONDO)