SJAJNO!

Petogodišnjak nas razbija, biće prvi na svijetu! Zverev se obrukao, pa poručio: Karlito, ti si najbolji!

Autor Dragan Šutvić

Karlos Alkaraz je osvojio titulu u Madridu, a Aleksander Zverev je poslije tog finala iznio niz pohvala na račun mladog Španca.

Izvor: Profimedia

Najmlađi pobednik u istoriji turnira u Madridu, momak koji je pobijedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a onda u finalu održao čas tenisa trećem teniseru svijeta. Nije slučajno baš Karlos Alkaraz (19) na kraju podigao trofej pred domaćom publikom.

U meču za pehar je imao najlakši posao. Deklasirao je Aleksandera Zvereva (6:3, 6:1). Dešavanja sa tog duela su u nekim momentima više izgledala kao trening, nego finalni okršaj, ali je supertalentovani Španac na kraju pokazao zašto dominira svjetskim tenisom.

Uprkos užasnoj partiji, njemački igrač je po završetku meča bio raspoložen i za šalu. Pohvalio je protivnika.

"Prije svega želim da čestitam Karlitu. Trenutno si najbolji teniser na svijetu. Iako si petogodišnjak, sve nas dobijaš. Lijepo je za tenis vidjeti novog superstara. Osvojićeš mnogo grend slemova, bićeš prvi na svijetu, slavićeš ovdje u Madridu još dosta puta", rekao je Zverev i dobio aplauze sa tribina.

Svjestan je i on da je igrao veoma loše.

"Žao mi je što nije bilo baš najbolje odigran meč sa moje strane, ali je bilo uživanje igrati pred ovom publikom. Nije na kraju ispalo dobro. Želim naravno da vam se zahvalim svima na podršci. Posebno mom timu koji je u ovom periodu koji je težak za mene ostao tu i što je sa mnom", rekao je Saša.

Potom je na scenu izašao pobjednik, dočekan ovacijama i aplauzima.

"Prvo da čestitam Saši. Bićeš i ti prvi na svijetu sigurno, osvajačeš titule i grend slemove. Sjajan si i igrač i čovjek i čestitam ti na svemu", izgovorio je na engleskom Alkaraz.

Potom je raširio osmijeh od uva do uva i izgovorio "sada ću da pređem na španski".

"Na ovom turniru sam prvi put igrao još kao dijete, sa sedam-osam godina i poseban je osjećaj sada biti ovdje, pobijediti u finalu. Nemam riječi da opišem šta osjećam u ovom trenutku. Hvala mom timu, bez vas ovo ne bi bilo moguće. Naravno, želim da se obratim i Madridu. Od prvog do posljednjeg poena na turniru sam osjetio vašu veliku ljubav i podršku. Kroz mečeve mi prolazimo kroz neke teške momente, ali kada kroz to prolazite sa podrškom sa tribina onda je sve lakše. Hvala vam", zaključio je Alkaraz koji će od ponedjeljka biti šesti igrač svijeta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!