• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O njemu priča cijeli svijet! Evo ko je Karlos Alkaraz: Prvi je u istoriji pobijedio Nadala, pa Đokovića - dan za danom!

Autor Dragan Šutvić

Tinejdžer koji je zadivio planetu svojim tenisom!

 ko je karlos alkaraz  Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz Garfija, momak rođen 5. maja 2003, oduševio je teniski svijet i u Madridu pobijedio Rafaela Nadala, pa Novaka Đokovića - jednog za drugim. Na šljaci to nikada nikome nije uspjelo.

Mladi teniser koga zovi "Novim Nadalom", ali objektivno je reći da igra kao "Novi Đoković", učinio je da madridska publika eksplodira na kraju meča godine, u kojem je Novaka pobijedio u tri seta i plasirao se u finale Mastersa u glavnom gradu Španije.

Đoković je dao sve od sebe, ali je na kraju ipak pružio ruku trenutno devetom teniseru svijeta, na kraju njihovog prvog međusobnog duela. Mladi Španac rođen u Mursiji profesionalac je od 2018, ali ovo proljeće je u punom sjaju pokazalo njegov talenat i nagovijestilo da dolazi nova era. A sigurno je da će Novak uraditi sve što može da je bar što više odloži.

Alkaraz je do sada osvojio četiri ATP titule, uključujući pehar Majamija, gdje je trijumfovao ove godine, dok je na grend slem turnirima najbolji rezultat napravio na US Openu, ulaskom u četvrtfinale prošle godine. Svojim drop-šotom Alkaraz je izluđivao Novaka i demonstrirao tenis koji zaista malo igrača u ovom trenutku može da izvede.

Svakako, jasno je da Đoković još nije na svom maksimumu i da je u prestonici Španije uprkos porazu pokazao da je na pravom putu pred Rolan Garos (počinje 22. maja). Kao i u duelima protiv Gaela Monfisa i Huberta Hurkača, Novak je opet napravio iskorak, ali je ipak mladi Španac otišao u finale i zadao veliki izazov Đokoviću pred njihove naredne duele. A sigurno je da će ih tek biti.

Alkaraz je rođen u selu El Palmar u Mursiji učenik je Akademije Rafaela Nadala, a prvu ATP titulu osvojio je 2021 u Umagu, pobjedom protiv Rišara Gaskea u finalu. Tenisom se bavi od četiri godine, aktuelni trener mu je legendarni Huan Karlos Ferero. Zanimljivo je da je Ferero postao prvi teniser svijeta i šampion Rolan Garosa 2003, mjesec dana poslije Alkarazovog rođenja.

Dva dana poslije svog 19. rođendana, Španac je ostvario pobedu koju će zauvijek pamtiti i u meču kakav možda neće biti ponovljen do kraja 2022. Nakon što je u četvrtfinalu eliminisao svog idola, Rafaela Nadala, u polufinalu je uspio da savlada i prvog reketa svijeta, preko koga će izvesno morati da "napadne" titulu i na predstojećem Otvorenom prvenstvu Francuske, koji mu je omiljeni grend slem.

Jedno je sigurno - teniser koji je prošle godine skočio sa 491. mjesta ATP liste na 141, a ove ušao u Top 10 igrača na svijetu, najglasnije dosad je najavio svoj dolazak na veliku scenu i na njega će najveći asovi u istoriji ovog sporta morati da računaju, kao i svi ostali.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC