• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novi Nadal" uništio starog Rafu i ide na Novaka! Haos u Madridu: Povreda, prekid zbog navijača i lekcija Alkaraza!

Autor Haris Krhalić

Karlos Alkaraz biće protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu Madrida pošto je nakon velike drame savladao duplo starijeg sunarodnika Rafaela Nadala. Meč obilježili prekid i povreda Karlitosa.

 Rafael Nadal Karlos Alkarez 1:2 ATP Madrid Izvor: Profimedia

Talentovani španski teniser Karlos Alkaraz održao je lekciju duplo starijem sunarodniku Rafaelu Nadalu i plasirao se u polufinale mastersa u Madridu gdje ga čeka Novak Đoković.

Njih dvojica će u subotu na teren (od 16 časova), a vidjećemo kako će se Alkaraz nositi sa povredom zgloba koja ga je poremetila u drugom setu i donijela izjednačenje Nadalu. Ipak, Alkaraz se "resetovao" i zaigrao ponovo kao u prvom setu i na kraju slavio 2:1 (6:2, 1:6, 6:3) poslije dva sata i 15 minuta tenisa.

Alkaraz, kome je samo 18 godina, odigrao je savršen prvi set i namučio Nadala kao retko ko. Blistao je njegov servis, udarci su bili snažni, a nije previše ni grešio tako da je publika u Madridu ostala u čudu kako je uništio nacionalnog heroja za 48 minuta i poveo 1:0 u setovima (6:2).

Talentovani teniser je počeo meč brejkom, potom se "trgnuo" iskusni Nadal i izjednačio, ali već od narednog gema i novog brejka - teniser iz Mursije je sve uzeo pod kontrolu.

Izvor: Profimedia

Sve je išlo idealno za Alkaraza do trećeg gema kada se uhvatio za zglob poslije jednog proklizavanja, evidentno je bilo da je to bilo bolno za njega, a potom mu je ukazana ljekarska pomoć. Bandažirana mu je noga i vratio se na teren, međutim od tada ne igra tako sjajno i Nadal je u prednosti 3:1.


Potom je meč opet prekinut jer je nekome pozlilo na tribinama. Uskomešali su se svi na tribinama, nastao je muk, a Nadal i Alkaraz su zbunjeno gledali šta se dešava.

Nadal je htio da se igra, na to je pristao i Alkaraz, na šta je objašnjeno da se sačeka medicinska intervencija i da navijač bezbjedno napusti tribine. Jasno je da će se igrači "ohladiti" poslije ovoga i da će morati ponovo da se zagriju, ali ovo je okolnost na koju ne mogu da utiču.

Meč je nastavljen poslije desetak minut, a Nadal je potom potvrdio brejk i došao do izjednačenja u setovima. U pauzi između seta otišao je u svlačionicu gdje mu se opet ukazivala pomoć.


Trebalo je vremena i vremena Alkarazu da zaboravi na povredu zloga, mučila ga je i šaka, ali kada se vratio na nivo iz prvog seta - Nadal nije imao odgovor. Nevjerovatno je kako je Karlitos igrao u tim trenucima i na kraju je "uništio" svog heroja koji će posle ovoga morati da se zamisli.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC