Zahvalan

Medvedev hoće na Vimbldon: Idem u London čak i ako ne budu dijelili poene!

Autor Dragan Šutvić

Drugi reket svijeta Danil Medvedev je istakao da Novak Đoković istupa na pravi način.

Izvor: Profimedia

Danil Medvedev je u drugom kolu Rolan Garosa savladao Lasla Đerea, a poslije pobjede nad jednim Srbinom odmah je podržao drugog. On se oglasio po pitanju PTPA, organizacije tenisera koju je pokrenuo prvi na ATP listi Novak Đoković. 

PTPA je jasno izašla i istakla da isključivanje ruskih i bjeloruskih tenisera sa Vimbldona nije opravdano, a Novak Đoković je bio jedan od prvih koji je kritikovao takvu odluku.

"Mislim da Novak govori prave stvari. Ja nisam u vijeću igrača i malo znam, ali jasno mi je da je to vokeće od 8 do 10 igrača najbitnije", oglasio se Medvedev i pričao o ATP savketu igrača.

Što se Novaka i PTPA tiče oni su izašli sa stavom da je trebalo konsultovati igrače kada se razgovaralo o zabrani Rusima i Bjelorusima da nastupaju. 

"Moraju da znaju kako da komuniciraju sa igračima o tome što rade. Mislim da je ovo nezgodna situacija jer ljudi u vijeću žele da odgovore na pitanja igrača, ali teniseri često nemamo mnogo vremena. A i oni dok još uvijek igraju tenis nemaju mnogo vremena", objasnio je Medvedev.

Na kraju je istakao da se i dalje nada da će moći da igra na Vimbldonu, uprkos zabrani koja i dalje stoji!

"Znate, moj posao je da igram tenis i pokušavam da osvojim što više poena. Ponovo ću reći da bih bio srećan ako bih igrao na Vimbldonu, čak i bez poena. Ako ne budem mogao da igram ostaću kući i treniraću za nove turnire", naglasio je on. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!