• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski i bjeloruski teniseri će biti izbačeni sa Vimbldona?! Poslije ovoga sport više neće biti isti

Autor Haris Krhalić

Danil Medvedev će biti izbačen sa Vimbldona zbog svoje nacionalnosti. Odnosno, svi ruski i bjeloruski teniseri će platiti cijenu rata u Ukrajini, čak iako su ga osudili.

 Vimbldon izbacuje ruske i bjeloruske tenisere Izvor: Profimedia

Zbog rata u Ukrajini suspendovani su brojni ruski sportisti, klubovi i reprezentacije, međutim praktično jedini koji su prošli bez većih posljedica su teniseri. Mogu da se takmiče i dalje, samo bez ikakvih obilježja, ali je vrlo vjerovatno da će i tu doći do značajne promjene.

Pošto do sada ITF nije reagovao, a turniri imaju autonomiju da odlučuju, očekuje se da će svi ruski i bjeloruski teniseri biti izbačeni sa predstojećeg Vimbldona, prenio je renomirani "Njujork Tajms".

Američki list prenosi da se rukovodstvo Vimbldona sprema da svakog trenutka saopšti informaciju o suspenziji, pa će tako najpoznatiji grend slem turnir biti i prvi koji je povukao tako radikalan potez, a sve to na oko dva mjeseca prije početka takmičenja (počinje 27. juna).

Ovom odlukom biće suspendovana četvorica ruskih tenisera iz Top 30, odnosno pet žena iz Top 40 WTA liste. Najveće ime je svakako Danil Medvedev, aktuelni šampion US Opena i najveći rival Novaka Đokovića za prvo mjesto na ATP listi, odnosno sa druge strane Anastasija Pavljučenkova koja je 15. teniserka planete.

To će uticati i na Arinu Sabalenku (4) i Viktoriju Azarenku (18), čija država Bjelorusija je stala na stranu Rusije u ratu, za šta je već pretrpila brojne sankcije.

Prethodno je Danil Medvedev izrazio bojazan da bi moglo da dođe do suspenzije ruskih tenisera pošto su pritisci bili izuzetno jaki. Neke od njegovih kolega, prije svega iz Ukrajine, insistirale su na tome da ITF izbaci Ruse i Bjeloruse uz poruku da uklanjanje državnih simbola nije dovoljno.

Štaviše, Danil Medvedev je bio jedan od prvih tenisera koji su javno osudili rat u Ukrajini, međutim ni to nije uzeto u razmatranje, čak se spominjalo da će morati da se "odrekne Putina kako bi igrao", ali ni to nije bila opcija na kraju.

Anketa

Da li se slažete sa odlukom o izbacivanju Rusa i Belorusa sa Vimbldona?

  • To je prestrogo, nemaju veze sa ratom!

    95.74% (45)

  • Tako i treba, nek su ih suspendovali!

    2.13% (1)

  • Trebalo je da igraju bez obeležja

    2.13% (1)

Da li se slažete sa odlukom o izbacivanju Rusa i Belorusa sa Vimbldona?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC