Kiks!

Vaterpolisti zaustavljeni prije polufinala: Reprezentacija Srbije opet ostala bez medalje!

Autor Haris Krhalić

Dva velika takmičenja ovog ljeta i dva poraza u četvrtfinalima za Srbiju.

Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira u polufinale na završnom turniru Svjetske lige. Bolji od izabranika Dejana Savića bili su Italijani (14:7), koji su bez većih problema stigli do polufinala ovog takmičenja.

Reprezentativcima sada predstoji razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta, ali bi i dvije pobjede u toj fazi takmičenja bile slaba utjeha. Podmlađena reprezentacija Srbije nije se predstavila u sjajnom svjetlu i u dosadašnjem toku takmičenja zabilježila je samo jedan trijumf uz tri ubjedljiva poraza.

Počelo je katastrofom protiv Crnogoraca u meču koji je sudio Nenad Periš, nastavilo se ubjedljivim porazom protiv Španije, a tračak nade da se forma popravlja bio je trijumf nad Australijom. Uslijedilo je četvrtfinale u kojem je bolja bila Italija, aktuelni svjetski vicešampion i tim koji je tokom čitavog meča imao kontrolu.

Prednost Italijana rasla je od početka do kraja susreta, da bi na kraju iznosila veoma ubjedljivih sedam golova razlike. Strijelci za srpski tim bili su Petar Velkić, Đorđe Vućinić, Marko Radulović, Nemanja Vico i Vasilije Martinović, dok je Gavril Subotić dva puta pogodio mrežu rivala.

Podsjećamo, nakon oproštaja od nacionalnog tima šestorice iskusnih vaterpolista prethodnog ljeta, Savić je za ovaj turnir dodatno podmladio ekipu. Najiskusniji vaterpolisti iz tima koji je igrao Svjetsko prvenstvo u Budimpešti dobili su dodatni odmor, a u Pariz nisu otišli ni igrači koji su se tek oporavili od korone.

Zato je Srbija završni turnir Svjetske lige odigrala u kombinovanom sastavu, pa ovo takmičenje ne može biti pravo mjerilo kvaliteta reprezentacije. Ipak, nakon lošeg izdanja u Budimpešti, još jedan slabiji rezultat ne može da prija ljubiteljima vaterpola.