• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj tim Srbije zaslužuje, može i zna da bude u vrhu! Savićeva poruka poslije Svjetskog prvenstva: Mora da se analizira

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Važno ljeto reprezentacije još nije gotovo!

 Dejan Savić o petom mjestu Srbije na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije u novom, podmlađenom sastavu osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Izabranici Dejana Savića okončali su učešće na turniru u Budimpešti trijumfom protiv Amerike u nedjelju i tako okončali Svjetsko prvenstvo na istom mjestu na kojem su završili i u Južnoj Koreji 2019.

Selektor Dejan Savić, kao i igrači, i dalje žali zbog poraza protiv Hrvatske u četvrtfinalu, nakon kojeg su "delfini" pobijedili Crnu Goru, a onda i selekciju SAD.

Možda će vas zanimati

"Apsolutno ostaje žal što nije bila borba za medalju. Mora da se analizira, zbog pada forme i određenih stvari... Slijedi kratak odmor, pa onda treba da prođe dva mjeseca priprema da bismo vidjeli koliko možemo u Splitu. Peto mjesto je realnost. Ova ekipa zaslužuje, može i zna da bude u samom vrhu", rekao je trofejni stručnjak.

Reprezentacija Srbije će poslije kratkog predaha početi da se priprema za učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. U Splitu će igrati za evro-titulu od 29. do 10. septembra i biće to još jedan važan izazov za novi tim Srbije.

"Dobro smo odigrali, posebno u odbrani. Mnogo nam znači za Split. Nadam se da tamo neće biti grešaka kao ovdje. Mislim da vrijedimo više. Hrvatska je bila loš dan, na žalost nema popravka", rekao je jedan od trofejnih starosjedilaca u reprezentaciji, Sava Ranđelović.

Strahinja Rašović bio je član idealnog tima Svjetskog prvenstva, jer je bio treći strijelac turnira iza Amerikanca Bovena (21 gol) i Španca Granadosa (18). Srbin je postigao 17 pogodaka.

"Peto mjesto je velika škola za nas, dvije pobjede su nam donijele samopouzdanje, naučili smo lekcije kako bi mogli da pretendujemo za visoke plasmane. Analiziraćemo i ispraviti sve što nije valjalo", rekao je Rašović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC