Ostali sportovi

"Sjedim i plačem!" Najponosniji otac u Srbiji se oglasio jutro nakon bronze sjajne Angeline: Šta uradi naše prvenče...

Autor Dragan Šutvić

Dragutin Topić je i dalje u čudu šta je njegova kćerka Angelina uspjela da uradi na Evropskom prvenstvu u Minhenu, sa samo 17 godina.

Izvor: RTS/Screenshot

Supertalentovana srpska atletičarka Angelina Topić napravila je senzaciju na Evropskom prvenstvu u atletici u Minhenu. Iako je tek nedavno napunila 17 godina, Angelina je uspjela da se nosi sa znatno starijim i iskusnijim takmičarkama, pa je preskočivši visinu 193 centimetra došla do bronzane medalje!

Juniorska prvakinja Evrope, i bronzana na Svjetskom prvenstvu za juniorke u skoku uvis, obradovala je kao nikada svog oca Dragutina Topića koji se uspehu kćerke radovao više nego u svojim najslavnijim danima. I jedva je došao do riječi...

"Kažu da je jutro pametnije od večeri...", počeo je Dragutin Topić obraćanje na Instagramu.

"I dalje ne shvatam da je ovo dijete, Biljino i moje prvenče uradilo ono što je nemoguće. Najmlađa osvajačica medalje ikada na evropskim prvenstvima. Sjedim i plačem. U glavi mi je samo moj pokojni trener Mika od koga sam upijao svaku riječ i tvrdim Vam da je on i dalje tu pored mene, sedi i šapuće mi, bodri i ispravlja me, daje mi savjete i ne dozvoljava mi da pogriješim", napisao je legendarni srpski atletičar i dodao:

"Hvala ti kume na svemu, ova medalja je za tebe, da li će ih biti još ne znam, ali ova je tvoja".

Angelina Topić je inače rođena 2005. godine, a očigledno je naslijedila gene svojih roditelja. Dragutin (51) je jedan od najboljih atletičara koje je Srbija imala i takođe je donosio brojne medalje ipostavljao rekorde u skoku uvis, dok je Biljana predstavljala zemlju u troskoku.

Sigurni smo da ponosni roditelji ne bi imali ništa protiv da ih kćerka Angelina nadmaši, a krenula je u pravom smjeru pošto je pokazala da je poput Adriane Vilagoš, mlade bacačice koplja, jedna od najtalentovanijih atletičarki svijeta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!