Ostali sportovi

Odbojkaš (19) samo pao, srce mu stalno nasred meča: Sudija skočio sa stolice i spasio mu život!

Autor Haris Krhalić

Martin Perin će ovaj meč pamtiti, pošto je vrlo lako mogao da mu bude posljednji! Ipak, srećom sudija na meču bio je vatrogasac i znao je šta radi.

Izvor: Profimedia

Grozne scene viđene su u Belgiji, gdje je mladi libero reprezentacije ove zemlje Martin Perin vrlo lako mogao da umre na terenu! Ovaj 19-godišnji odbojkaš je tokom jednog pripremnog meča svog tima pao na teren i ispostavilo se da je doživio srčani udar!

On je kolabirao na terenu, a glavni sudija meča je munjevitom reakcijom uspio da ga spasi! Ispostavilo se da je arbitar vatrogasac i da je odlično upoznat sa tehnikama oživljavanja, pa je tačno znao šta treba da radi.

Poslije svega potvrđeno je da je Perin trenutno stabilan

Nakon cijelog incidenta i vijesti o Perinom stabilnom stanju, klub je na svom Instagramu objavio saopštenje u kojem opisuje cijeli incident. Nakon utakmice, Perinova majka i predstavnici tima izrazili su zahvalnost prisutnim volonterima tokom utakmice, kao i ljekaru hitne pomoći na "brzom i efikasnom djelovanju".

"U dobrim sam rukama, već se osjećam mnogo bolje! Nadam se da ću se uskoro vratiti, volim vas", oglasio se i Perin.

Sada su pred mladim sportistom detaljna ispitivanja, kako bi se otkrilo zašto je došlo do zastoja srca. Zasad se ne zna koliko će biti van terena.