• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal na Svjetskom prvenstvu! FIVB mijenjao pravila, pa izbrisao kontradiktornu odluku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatan rasplet događaja na Svjetskom prvenstvu.

 FIVB-mijenjao-pravila-Svjetskog-prvenstva-za-odbojkasice Izvor: FoNet/FIVB

Odbojkašice Srbije ovih dana brane titulu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Holandiji i Poljskoj, a tokom turnira se dogodila i jedna veoma neobična stvar! FIVB je u toku samog takmičenja donio dvije veoma sporne odluke koje se tiču samog formata, odnosno prenošenja osvojenih bodova u drugu fazu takmičenja.

Po pravilima definisanim prije početka turnira, ekipe koje su prošle u drugu grupnu fazu trebalo je da prenesu sve do tada osvojene bodove, ali se onda pojavila promjena pravila. FIVB je odlučio da se prenose samo bodovi osvojeni protiv reprezentacija koje su prošle dalje i takve tabele sinoć okačio na svoj zvanični sajt, pa zatim poništio sopstvenu odluku!

Tako smo u veoma kratkom roku imali dvije kontradiktorne odluke, odnosno vraćanje na staro. Pravila će biti onakva kakva su definisana prije početka takmičenja. Sve reprezentacije koje su prošle u drugu grupnu fazu prenose sve osvojene bodove. Ovakva situacija vjerovatno nije bila prijatna djevojkama koje se bore za svjetsku titulu, ali planove srpskog tima nisu mogli da poremete promjenama. Srbija je jedini bod u pet mečeva ispustila protiv Bugarske koja je osvojila dva seta protiv srpskog tima, pa tako odbojkašice u novoformiranu grupu ulaze sa liderske pozicije.

U novoj grupi na Svjetskom prvenstvu Srbija će igrati protiv Poljske, Dominikanske republike, Tajlanda i Turske. U ovoj grupi biće još i reprezentacije SAD, Kanade i Njemačke, koje su bile srpski protivnici u prvoj fazi takmičenja i nisu uspjeli da namuče ekipu Danijelea Santarelija. Ovo je tabela grupe nakon prve faze takmičenja:

Standings provided by SofaScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC