• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinje razbile Kanadu na početku Svjetskog prvenstva - Tijana se vratila i pokazala klasu!

Autor Haris Krhalić

Odbojkašice Srbije pobijedile na početku Svjetskog prvenstva.

 Odbojkašice Srbije savladale Kanadu Izvor: MN PRESS

U prvom kolu grupne faze takmičenja na prvenstvu svijeta za odbojkašice, reprezentacija Srbije pobijedila je u nedjelju u Arnhemu, u Holandiji, Kanadu sa 3:0 (25:23, 25:16, 25:20). Odbranu titule odbojkašice Srbije tako su počele na najbolji način, jer su ostvarile ubjedljivu pobjedu, bez prevelike potrošnje i odmorne će dočekati duel protiv Bugarske u ponedjeljak.

Reprezentacija Srbije bila je bolja od Kanade u svim segmentima i dosta lako je opravdala ulogu velikog favorita. Srbija je iz napada osvojila devet poena više, jedan poen više je imala iz bloka i pet više iz servisa, a imala je jednu gršku manje. Neizvjesnosti je bilo samo u prvom setu, kada je selekcija Srbije ispustila pet poena prednosti (20:15) i ušlo se u neizvjesnu završnicu, koju je ipak uspješno riješila zahvaljujući iskustvu i većoj koncentaciji. U naredna dva seta reprezentativke Srbije su se razigrale i protivnicima ni u jednom trenutku nisu dozvolile da uspostave rezultatsku ravnotežu.

Jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković, koja je propustila Ligu nacija, vratila se u ekipu i ko zna koji put pokazala da je  ključna igračica. Kad god je bilo važno lopte su išle na nju i gotovo sve ključne napade je realizovala. Veliki doprinos dala je i veteranka Brankica Mihajlović, čije iskustvo je nekoliko puta došlo do izražaja kada je osvajala poene iz teških situacija, a odlično su odigrali i srednji blokeri, zaustavivši na mreži sedam napada Kanađanki.

Reprezentacija Srbije će u ponedjeljak u drugom kolu od 16 časova igrati protiv Bugarske.

  • Srbija: Bošković 23, Mihajlović 10, Buša, 8, Stevanović 8, Aleksić 4, Drča 3, Lazović, Popović, Mirković, Pušić, Bjelica, Jegdić, Milenković, Lozo.
  • Kanada: Grej 14, Van Rajk 13, Houv 9, Maljo 3, Kros 2, Savard, Murman, Vajt, Ogoms, Mitrović, King, Livingston, Palermo.

(FoNet/MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC