• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljen spisak Srbije - evo ko brani svjetsku titulu! Selektor pročitao ovih 14 imena pred spektakl!

Autor Dragan Šutvić

Objavljen je spisak odbojkaške reprezentacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

 spisak odbojkašica srbije za svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svjetski prvak, u srijedu (21. septembar) u 17.00 časova putuje u Arnem, direktnim letom iz Beograda do Amsterdama, gdje će započeti takmičenje na XIX Svetskom prvenstvu 2022, koje će se odigrati u Holandiji i Poljskoj od 23. septembra do 15. oktobra.

Tim povodom u beogradskom hotelu "M" organizovana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili Danijele Santareli, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, Tijana Bošković, korektor i kapiten seniorki Srbije, Bojana Drča, tehničar seniorki Srbije, kao i Teodra Pušić, libero ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Danijele Santareli, prvi trener seniorki Srbije, saopštio je spisak igračica (14) koji će igrati na XIX SP 2022. i na tom turniru braniti titulu prvaka svijeta. Na spisku su:

  • Tehničari: Bojana Drča (Crvena zvezda) i Slađana Mirković (Alba Blaž, Rumunija)
  • Korektori: Ana Bjelica (Valefolja, Italija) i Tijana Bošković (Ezačibaši Istanbul, Turska)
  • Libera: Teodora Pušić (Drezdner, Nemačka) i Aleksandra Jegdić (Potsdam, Nemačka)
  • Blokeri: Jovana Stevanović (Busto Arsicio, Italija), Mina Popović (Fenerbahče, Turska) i Maja Aleksić (Vilero Le Kane, Francuska)
  • Primači: Brankica Mihajlović (bez kluba), Bjanka Buša (bez kluba), Bojana Milenković (Hemik Police, Poljska), Katarina Lazović (Monca, Italija) i Sara Lozo (Proton Saratov, Rusija)

Seniorke Srbije će prvi meč u C grupi odigrati u nedjelju, 25. septembra u Arnemu protiv Kanade od 20.00 časova. Drugu utakmicu Srbija će odigrati u Arnemu u ponedjeljak, 26. septembra protiv Bugarske od 16.00 časova. Srbija će treći meč u C grupi odigrati u Lođu u četvrtak, 29. septembra protiv Njemačke od 16.00 časova. Četvrti rival Srbiji biće Kazahstan u petak, 30. septembra od 13.00 časova. Seniorke Srbije će u posljednjem, 5. kolu igrati protiv SAD u subotu, 1. oktobra od 19.00 časova.

U B grupi u Arnemu i Gdanjsku će igrati Poljska, Turska, Dominikanska Republika¸Koreja, Tajland i Hrvatska. U A grupi u Arnemu će igrati Holandija, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija, a u D grupi u Arnemu će igrati Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina i Češka.

Plasman u II fazu izboriće po 4 reprezentacije iz sve 4 grupe, koje će biti svrstane u 2 grupe sa po 8 selekcija. U F grupi u Lođu, u Poljskoj igraće po 4 reprezentacije iz C i B grupe, dok će u E grupi u Roterdamu, u Holandiji, igrati po 4 selekcije iz A i D grupe. U II fazi, sve reprezentacije će odigrati po 4 meča protiv selekcija koje nisu bile u njihovoj grupi. Plasman u III fazu, odnosno četvrtfinale, izboriće po 4 reprezentacije iz obe grupe.

Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala će se odigrati u Gljivicama, u Poljskoj i u Apeldornu, u Holandiji. Finale i meč za treće mjesto će se odigrati u Apeldornu, u Holandiji.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(Odbojkaški savez Srbije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC