• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Srbije na Tijaninim leđima! Još jedan trijumf šampionki svijeta - samo devet grešaka srpskih djevojaka!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ubjedljiva pobjeda reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu.

 Odbojkasice-Srbije-pobedile-Bugarsku-na-Svjetskom-prvenstvu Izvor: FoNet/FIVB

U trećem kolu grupne faze takmičenja na prvenstvu svijeta za odbojkašice, reprezentacija Srbije pobijedila je u četvrtak u Lođu selekciju Njemačke sa 3:0 (25:23, 25:22, 25:23) i zadržala vodeću poziciju u C grupi sa osam bodova.

Poslije dosta problema u prethodnom kolu protiv Bugarske, odbojkašice Srbije su u četvrtak odigrale dosta sigurnije i uspjele su da pobijede bez izgubljenog seta, ali je utisak da još nisu ni blizu svog maksimuma. To može da bude i dobro, jer se očekuje da aktuelne prvakinje svijeta najbolju igru prikažu kada počne eliminaciona faza takmičenja i kada više ne bude prostora za velike greške.

Za razliku od prethodnih mečeva, u četvrtak su u napadu osvojilie manje poena od protivnika, ali raduje odlična igra na mreži, jer su imale 11 poena iz bloka, četiri više od Njemačke, a tri poena više su osvojile i iz servisa. Važno je istaći i da je reprezentacija Srbije utakmicu završila sa samo devet grešaka, što je veoma dobro, pogotovo ako se ima u vidu da su završnice sva tri seta bile neizvjesne.

Najveći teret danas je podnijela Tijana Bošković, koja je osvojila 24 poena, od čega 20 iz napada i četiri iz bloka, i može se očekivati da će joj selektor Danijele Santareli sutra omogućiti da se odmori, jer im predstoji duel protiv autsajdera, Kazahstana.

  • Srbija: Bošković 24, Buša 8, Stevanović 7, Drča 6, Aleksić 6, Lozo 6, Mihajlović 3, Milenković 1, Lazović, Popović, Mirković, Pušić, Bjelica, Jegdić.
  • Nemačka: Ortman 14, Alsmajer 13, Vajcel 13, Drevniok 6, Šulcel 6, Kastner 4, Štigrot 2, Janiska 1, Pogani, Glab, Hipe, Lohman, Emont, Štrube.

(FoNet)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC