• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl - veliki preokret Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odbojkaška reprezentacija Srbije upisala drugi trijumf na Svjetskom prvenstvu i nastavila put ka tituli.

 Odbojkasice-Srbije-pobedile-Bugarsku-na-svjetskom-prvenstvu Izvor: MN Pess

Veliku pobjedu na Svjetskom prvenstvu upisale su odbojkašice Srbije! Nakon preokreta savladana je selekcija Bugarske (3:2), koja je tokom drugog meča srpskog tima u grupi C prikazala fantastičnu igru. U redovima bugarskog nacionalnog tima prednjačila je Elica Atanasijević, srpska snajka!

Dugogodišnja djevojka, a od skoro i supruga srpskog odbojkaša Aleksandra "Bate" Atanasijevića ubilježila je 17 poena i tako bila jedna od najefikasnijih igračica na ovom susretu. Upravo na krilima njene dobre igre Bugarska je stigla do prednosti u setovima (2:1), ali protiv svjetskih šampionki ni to nije dovoljno... Ovo su Elica i Bata:

Čak i kada Tijana Bošković (22 poen) ne prolazi kroz blok lako kao što je navikla - kakav je danas bio slučaj, Srbija ne treba da brine za ishod. Isprobavao je Danijele Santareli, probao razne varijante i našao pravu kombianciju za preokret. Uloga korektora u finišu susreta pripala je Ani Bjelici, ali je najbolje oružje Srbije danas bilo na drugom kraju terena. Impresivan meč odigrala je Bianka Buša sa čak 27 osvojena poena!

Nismo često gledali jake i važne mečeve srpskog tima u kojem neka odbojkašica osvoji više poena od Tijane Bošković, ali upravo je to snaga Santarelijevog tima koji je krenuo po odbranu svjetske titule. Od ostalih djevojaka koje su dale doprinos ovoj pobjedi treba istaći još i Saru Lozo sa čak 15 osvojenih poena.

Trijumf nad reprezentacijom Bugarske bio je drugi za Srbiju na Svjetskom prvenstvu i samo jedan korak ka završnici turnira na kojem je cilj medalja. Naredni susret u grupnoj fazi takmičenja Srbija će igrati 29. septembra protiv Njemačke, a do kraja ove faze turnira ostaju još susreti protiv Kazahstana i SAD. Nakon toga se formiraju nove grupe, a Srbija će "ukrštati" sa ekipama iz grupe B u kojoj su Dominikanska Republika, Poljska, Tajland, Turska, Hrvatska i Južna Koreja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC