ODBOJKA

Počinje nova sezona u odbojkaškoj Premijer ligi BiH, Borac m:tel na startu dočekuje Modriču

Autor Bojan Jakovljević

Nakon četvrtfinalnih utakmica Kupa Republike Srpske, na redu su borbe za premijerligaške bodove.

Izvor: Promo/OK Borac m:tel

Utakmicama četvrtfinala Kupa Republike Srpske u srijedu i četvrtak počela je nova odbojkaška sezona, a za vikend nas očekuje i start Premijer lige BiH.

Odbojkaši banjalučkog Borca m:tel na otvaranju nove sezone ugostiće Modriču. Dvije ekipe u različitom raspoloženju ući će u ovaj susret, koji je na programu u subotu od 19 časova u dvorani "Borik".

Banjalučani su pobjedom u Gradišci stigli do polufinala Kupa RS (0:3), dok su Modričani poraženi odRadnika, čime su završili takmičenje u kup takmičenju, te se sada okreću prvenstvu.

KUP RS

U četvrtfinalu Kupa RS postignuti su sljedeći rezultati: Gradiška - Borac m:tel 0:3, Tempo - Mladost 0:3, Gacko - Ljubinje 3:0 i Modriča - Radnik 0:3.

Odbojkaši Modriče superiorno su prošle sezone osvojili titulu u Prvoj ligi RS pobijedivši u svim utakmicama, a sada će imati mnogo veći izazov u najjačem rangu bh. odbojke. U prvom kolu će gostovati Borcu m:tel, koji je prošle sezone pokazao da je među najboljim ekipama u BiH, a slično se očekuje da će biti i ove sezone.

Odmah na startu prvenstva očekuje nas i veliki derbi. Domaljevac će ugostiti aktuelnog šampiona Kakanj, dok će posrnula Mladost biti domaćin Ljubinju.

Još jedan novajlija u ligi, ekipa Ilidže, biće domaćin Bosni, dok će u Brčkom biti odigran komšijski derbi između Jedinstva i Radnika iz Bijeljine.

Podsjetimo, nakon osam uzastopnih titula Mladosti, nevjerovatan niz Brčaka prošle sezone prekinuli su odbojkaši Kaknja, koji su stigli do sedme titule šampiona BiH.