• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sva bruka bh. sporta u jednoj fotografiji: Reprezentativke spavaju u podrumu! (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Teško je riječima opisati na kakvom nivou se nalazi sport u BiH.

 odbojkašice.jpg Izvor: Promo/Odbojkaški savez BiH

Svjesni smo da je sport u BiH na niskim granama, ali neke stvari ipak previše prelaze granicu!

S vremena na vrijeme predstavnici BiH u sportu naprave velike uspjehe, ali zasluge države su ravne nuli. Primjer za to je i jučerašnja medalja Lane Pudar na Evropskom prvenstvu u plivanju. Medalja Mostarke koja u svom gradu nema bazen. 

Sa ogromnim problemima se susreće i Košarkaški savez BiH koji se "riješavaju" u hodu milostinjom ili humanitarnim donacijama. Koliko god stanje u KS BiH bilo loše u Odbojkaškom savez BiH puno je gore. 

Nakon što je prije nekoliko dana "isplivala" fotografija na kojoj su bh. odbojkaši sami oprali svoje dresove i ostavili da se suše u svom smještaju, sada su se oglasile i reprezentative BiH u odbojci koje su još jednom potvrdile u kakvim "uslovima" rade ove djevojke.

Naime, žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 20. augusta do 10. septembra očekuje šest mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a prvi od njih je za četiri dana u Norveškoj.

Reprezentativke su obavile pripreme i krenule put Sarajeva odakle se trebaju zaputiti za ovu skandinavsku zemlju, ali uslovi su daleko od idealnih što možemo vidjeti i na fotografiji koju je objavila naša reprezentativka Milana Božić na svom Instagram profilu.

Izvor: Instagram/Milana Božić/Screenshot

"Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP", navodi se u objavi naše "zmajice".

Njenu priču podijelila je i naša najbolja odbojkašica Edina Begić uz natpis: "Bruka i sramota".

Sve u svemu, momcima i djevojkama koji se bore za državni grb treba skinuti kapu. Samo pojavljivanje na utakmici je veliki uspjeh. Nije nimalo lako raditi u uslovima koji ne postoje i tužno je i sramotno gledati šta se dešava sa našim reprezentacijama.

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Biće bolje posle izbora

Zoran

@Zole Ponos bih drzave

Ja

Sramota i bruka ove države i odbojkaskog saveza. Ovo je samo jedna od stvari koje im se desavaju i sto se sve radi. Upustamo se u neke velike projekte kao kvalifikacije za EP a nemamo za obezbijediti obican krevet i madrac da cure spavaju po podovima,stolicama i stolovima. Od toga da su u razmaku svega nekoliko dana presle preko 3 ipo tisuce kilometara u busevima koji su u losem stanju. Do muske selekcije koja je samo jednu utakmicu odigrala kuci u Sarajevu jer nemamo novca a i njih isto to je sve sacekalo od Makedonije,Albanije i Rumunjske sto su presli kilometara. A tek da ne pricamo o tome sto dresove sami na ruke peru i suse na prozorima. Ovo je samo mali dio onoga sto nasi sportasi dozivljavaju…a sve ce biti gore i gore.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC