RAZLIKA EVIDENTNA

Milan Mitrinović realan nakon "glatkog" poraza Borca u Norveškoj: Rutinska i lagana pobjeda - oni žive za odbojku!

Autor Bojan Jakovljević

Odbojkaši Borca svjesni su da je evidentna razlika između njih i norveškog tima, koji je večeras stigao do ubjedljive pobjede protiv Banjalučana i zakoračio u osminu finala CEV Čelendž kupa.

Izvor: MONDO/Dejan Kondić

Nisu mogli odbojkaši Borca da pariraju raspoloženom timu Vikinga iz Bergena, koji je u prvom meču šesnaestine finala CEV Čelendž kupa pred domaćom publikom slavio 3:0.

Bio je domaćin ubjedljiv, svaki set poprilično lako riješio u svoju korist (28:18, 25:16, 25:18), tako da "crveno-plavima" ostaje nada da u revanšu mogu popraviti igru i odigrati bolje.

Libero banjalučkog tima Milan Mitrinović po završetku meča čestitao je rivalu, naglasivši da je razlika u kvalitetu dva tima bila evidentna.

"Čestitam ekipi Bergena, lagano i rutinska pobjeda. Ostaje žal što nismo pokazali nešto više, ali ovo je realna razlika. Pohvalio bih atmosferu na tribinama, ljudi ovdje bukvalno žive za odbojku. Nismo se na vrijeme privikli i oni su u svakom setu uspjeli da se odlijepe, što je za nas bilo nedostižno", istakao je on.

Revanš je na programu sutra, u istom terminu, tako da tim Miše Marjanovića neće imati mnogo vremena za odmor, ali ni detaljniju analizu svoje, ali i igre protivnika.

"Radili smo analizu i prije ovog meča, gledali ih, ali oni su pokazali i više nego što smo očekivali. Očekujem da se smirimo, saberemo, imaćemo video analizu ove utakmice, pa ćemo pokušati da ispravimo greške. Mislim da možemo da popravimo prijem servisa, što je bio naš glavni problem večeras, kao i servis", poručio je Mitrinović, koji je zvanično proglašen za najboljeg igrača Borca u večerašnjem duelu.

Podsjetimo, drugi meč Vikinga iz Bergena i Borca, u kojem će Banjalučani biti formalni domaćini, takođe će biti odigran u Norveškoj, u četvrtak od 19 časova.